Els alumnes de perfeccionament del taller de Teatre del Centre Jove presenten una obra de creació col·lectiva amb molt bon resultat.

 

Els dies 5 i 6 d’abril a les 20 h, dins el marc de la XXI Mostra de les Arts escèniques de Capdepera 2024, es representà l’obra teatral El Mètode, dirigida per Arnau Serra amb els següents intèrprets: Clara Ginard, Maria Mir, Neus Mayol, Nerea Espinar i Francesc J. Torres.

Primerament, l’argument era la contractació d’una persona per part d’una empresa. El sistema de selecció és poc convencional i esdevindrà el nus de la història. Es presenta una obra que és crítica amb la deshumanització de les persones que es veuen sotmeses a un procés de selecció d’aquestes característiques, perquè arriben fins i tot a competir de manera poc solidària amb els altres membres aspirants.






Seguidament, l’elenc actoral tengué una interpretació notable sobre l’escenari: Ginard, de la que encara recordàvem aquell personatge cridaner que havia estat segrestat en una obra anterior, demostrà la seva capacitat interpretativa alhora de memoritzar un text gens fàcil que la duu a enganyar a part dels seus companys, amb qui la desconfiança i la rivalitat creixen a parts iguals. Mir, com a protagonista manté un personatge sòlid fins el final, capaç de mostrar les baixeses i gelosies per arribar a obtenir un càrrec, però també adoptar un rol que li permet lluitar davant la vida tot i que al final l’empresa li pugui retreure les seves misèries, perquè, no ens enganyem, l’empresari encara és molt més miserable que els que volen formar part d’ella, en una paradoxa que farà trontollar la humanitat dels contrincants. D’altra banda Neus Mayol i Nerea Espinar, demostraren que les seves dots interpretatives són ben vàlides i a aquesta obra s’han esplaiat una mica més demostrant que fins i tot poden fer riure el públic assistent; Francesc Torres, es mostrà més segur sobre l’escenari, i això es notà respecte a la seva obra anterior, amb més fermesa en la dicció i amb el moviment corporal. 





Finalment, dir que el resultat aconseguit és molt satisfactori i que el públic s’ho passà d’allò més bé. Els alumnes del centre Jove que interpretaren aquesta magnífica adaptació sortiren fins i tot a fora després de la funció per a poder saludar el públic assistent. Ritme, vitalitat, bon humor i equilibri escènic és el que oferiren i no defraudaren ningú. Si ja coneixíem el mètode Stanislavski, el mètode Serra ens ha convençut totalment, esperem que la porteta lateral no torni davallar amb una prova inusual que ens faci competir amb nosaltres mateixos. Gràcies teatrers del Centre Jove!



Joan Cabalgante i Guasp