Aquest dilluns 26 de febrer es va fer l'acte de cloenda de l'exposició sobre dones científiques a la Biblioteca de Cala Rajada, una mostra organitzada per l'Ajuntament de Capdepera i que ha comptat amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.L'exposició consistia amb una vintena de panells que conten la història de diverses dones científiques, els seus èxits i la seva influència en el desenvolupament de l'astronomia, la computació, la física o la biologia, entre d'altres camps de la ciència. Com bé diu el nom de l'exposició, són dones que han aconseguit grans fites, però per diversos motius els seus noms han estat silenciats o no han tingut el reconeixement,  mentre sí ho han tingut els seus homòlegs masculins.


 
L'exposició s'emmarca en la celebració del Dia de la dona i la nina a la ciència, que va tenir lloc el passat 11 de febrer, i que cerca posar en valor la feina i el paper de la dona a la ciència i promoure la incorporació de més dones a les carreres universitàries de caire científic o enginyeries.

A l'acte varen intervenir per aquest ordre: el regidor de Cultura, Yannick Wilken, la Batlessa, Mireia Ferrer, i la regidora de serveis socials i igualtat, Mireia Flaquer, qui va anunciar que en les pròximes setmanes es duran a terme un bon grapat d'activitats relacionades amb el 8 M, Dia Internacional de la Dona, de les quals se’n publicarà un programa. A l'acte també assistiren les biblotecàries de Capdepera que perfilaren el programa de l'11 de febrer: Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència, amb un seguit d'activitats relacionades.