L'exposició s'inaugurà dia 6 de juliol i romandrà oberta fins dia 15 d'agost



Fins dia 15 d’agost teniu l’oportunitat de veure la col·lecció de més de 40 fotografies en blanc i negre, de Joan Ramon Bonet, que ens presenten unes matances.
 

L’autor de les fotografies desgrana tot el procés amb el porc com a protagonista. El porc i els matancers que, des de la feina col·lectiva, reprodueixen un ritual que a penes ha mutat al llarg dels anys en l’essencial.

En Joan Ramon Bonet aconsegueix captar les fites del procés, amb el recolzament d’una impecable tècnica, i plasmar-les en unes belles imatges fotogràfiques.
 

Pot ser aquesta col·lecció d’imatges serviran en el futur per a recordar unes tradicions perdudes (cal recordar que les matances han desaparegudes de molts d’indrets on eren habituals), però ara per ara mostren una tradició que perdura a Mallorca amb certa vitalitat.
 

Guillem Frontera escriu del treball de Joan Ramon Bonet “ El seu és un ull compromès amb la història del país, que vol ajudar a contar com un testimoni que no es va allunyar dels fets per evitar els esquitxos.
Sigui com sigui, la veritat és que, gràcies a ell, una jornada que aviat ja serà passat ha quedat atrapada a la història, i la història sempre viatja cap al futur".


 L'exposició fotogràfica es complementa amb gloses referides a les matances i alguns objectes que es solen usar.



Recordem que l’exposició es pot visitar a la Cotxeria del Centre Melis-Cursach de 19 a 21 hores, i dimecres també de 10 a 12 hores (dilluns, tancat).
 


Molt recomanable.