Yasmín F. Huckson fou la gran vencedora del concurs poètic i Rapticando  va realitzar un concert memorable davant d'un públic fidel.
 

 

  No és estrany que les darreres activitats realitzades en el bar Infern, just al principi de la plaça dels Pins de Cala Rajada, siguin un èxit de convocatòria. El joves calarrajaders tenen ganes d'expressar-se i ho fan des de les vies, escasses, que el poble li ofereix. Jacko Voorzaat és l'holandès errant que regenta el bar, i ofereix aquestes possibilitats d'oci i cultura, amb bon humor i simpatia.

  La segona edició de l'slam poètic gabellí, aquest passat febrer, va tenir diferents concursants, alguns provinents de Palma o d'altres indrets de l'illa, però també gabellins. A diferència de la passada edició, l'escenari estava situat al costat oposat i el públic gaudia d'un sofà i altres cadires per a poder presenciar i avaluar l'actuació dels 9 poetes. Tot i que en poesia no hi ha competició, car tots els poetes celebren per igual les seves declamacions, entre el públic sí que hi havia un ambient festiu i de ganes de bauxa i interés per saber qui seria el millor rapsoda. Chewaka i el seu altre company, presentaren l'acte, amb el seu bon humor i agilitat verbal, que usaren també per explicar les regles del concurs. La rialla acompanyà el recital durant totes les intervencions i es pot dir que va ser una nit poètica única. Va sorprendre que alguna participant fos molt jove, i que es decidís com si res a recitar amb tota la sensibilitat i desimboltura que l'acompanyava, i que va deixar parat a més d'un membre del jurat. Les paraules avançaven, brollaven de les gorgues dels poetes, i eren celebrades per part d'un públic entregat. Només tres poetes arribaren a la final, era el moment de recitar l'últim poema, aquell que faria declinar la balança cap a un costat o cap a un altre, segons com anassin els aconteixements. Finalment, un poeta senior, que recità en anglès una cançó de taverna, es va dur el tercer lloc; Joan Cabalgante, amb un poema d'amor sincer, va aconseguir el segon lloc, i Yasmín F. Huckson, s'emportà el primer premi (una ampolla de cava) després de recitar un poema esfereïdor sobre la seva realitat íntima i les relacions amoroses. Els participants es varen sentir molt còmodes en el certamen i esperen poder repetir en la propera edició, que serà d'aquí ben poquet.

   Posteriorment, dissabte dia 4 de març el grup de hip hop Rapticando, va oferir un concert en el mateix lloc. El bar Infern estava ple a vessar, havien llevat taules i cadires per tenir més espai, inclús hi havia gent a defora. El nivell de la música no era excessiu i els temes de hip hop i rap deixaven caure la seva cadència melòdica més enllà de l'Infern, el ritme lent d'un vell ritual s'apoderava d'un públic entregat que alçava les mans i les movia al mateix temps. El grup d'en Largo i companyia va actuar de manera desenfadada i es va atrevir, fins i tot, a realitzar un sorteig a damunt de l'escenari. Notable actuació del DJ, que punxà d'allò més bé, amb unes bases sòlides que li donaren personalitat a la banda. El concert de Rapticando va ser un dels més esperats, ja que aquesta banda s'ha consolidat a nivell local i ha aconseguit reunir les inquietuds musicals d'un jovent que vol deixar constància que existeix i necessita expressar-se. Enhorabona a aquest grup que fa del rap, la seva passió, en un estil divers. Largo, Ezequiel (comunity manager), Sergio (Kaotic) i Lluís (R q r), han demostrat que es pot fer rap de qualitat a Capdepera. Els components varen posar en marxa la maquinària de les bases rítmiques que desenvoluparen la seva atmosfera de "Sigo mi camino como buen peregrino". Una banda que, si consideram antigues influències illenques com La puta OPP, han sonat fort en el panorama musical gabellí, illenc i esperem que sonin també a nivell nacional. "Eres la luz de mi sabiduria", diuen, amb unes bones bases "brown sugar" per a recordar una nit de ritmes hipnòtics, que ambientaren l'Infern i el feren un poc més cel...musical. Pels qui s'ho perderen, que estiguin atents a noves dates. Oh yeah!