Diumenge, 25 de setembre, es celebrà el Concert de la posta del Sol al castell de Capdepera que s’havia ajornat des del dia anterior amb motiu de la persistent pluja que caigué tot l’horabaixa. Aquest fet va ser, possiblement, el que provocà una afluència de públic menor que anteriors edicions. I és una llàstima perquè el programa, l’extens programa, oferia una gran varietat d’actuacions que passem a comentar.

Però abans no volem deixar de donar l’enhorabona als Amics de l’Escola de Música, que fan un gran esforç per tirar endavant amb una sèrie de concerts de caràcter benèfic.
L’esdeveniment musical de la tardor començà devers les 16 hores i acabà passades les 21 hores. Tota una marató musical, a la que s’ha d’afegir el servei de menjars i beure.



La festa començà amb BATUCAP Capdepera que va fer una volta pel castell i interpretà un parell de peces a l’escenari de damunt el Portalet. Com sempre oferiren ritme i alegria per arrancar el concerts.




Després de la marxa de Batucap, na Maria Antònia Gomis i Elionor Gómez-Quintero interpretaren un parell de peces musicals que ballà magistralment na Marina Cursach. Un punt de dansa clàssica que el públic agraí.



No podia faltar el ball de bot. En aquesta ocasió va ser el grup “Castell de Capdepera” qui oferí una sèrie de peces. A més de la gran execució dels balladors, cal assenyalar la important  aportació musical del grup. En acabar, mentre es preparava la següent actuació, en Pep Vila oferí un parell de cançons. Degut a problemes amb els micros no se sentiren així com tocava.

 



Després del ball de bot, mentre es preparava la següent actuació, el públic se desplaçà al segon escenari que s’havia preparat: la figuera vora la casa del Governador. Va ser el torn del primer grup de Combos. Aquest grup de joves músics en sorprengueren amb unes harmonioses cançons molt ben interpretades confirmant que a l’Escola de Música hi ha una bona pedrera.
 

De tornada al Portalet, ens esperava un formació de saxos dirigida per na Marina Moyà, que arreplegava músics d’Artà, Capdepera, Manacor, Son Servera, Petra i Felanitx. El conjunt, anomenat SAXAMBTU, ens oferí diverses peces clàssiques de gran qualitat. Resultà tot un luxe escoltar aquest grup de joves músics.

Mentre s’acostava la posta de Sol, li tocà el torn al ball flamenc. El grup ALMA DEL SUR, de la Casa d’Andalussia de Son Servera,  oferí un tres peces musicals molt diferents que sorprengueren per la seva bellesa i execució. Combinaren ball i música amb mamballetes i caixes fent les delícies dels assistents. Les quatre balladores arreplegaren una bona ovació i qualque crit de bravo! , sens dubte ben merescut.


 




Amb el sol ja post, tocà pujar una altra vegada (tanta sort del servei de bar!) a l’escenari de la figuera per escoltar les tres darreres actuacions. Primer actuà el segon grup de Combos, els FALLEN HEROES amb música més contundent, més “heavy”, intercalaren cançons pròpies amb altres prou conegudes, interpretades amb molta traça. Aconseguiren animar al públic que acabà fent mamballetes i corejant algunes peces.



El grup PROTOOLS, que havia excusat la seva presencia el dissabte ( per motius de feina), el diumenge pogué assistir i ens oferí una bona actuació amb peces de rock i blues amb gran solvència. Un regal musical.



El concert l’acabà el grup WHERE IS MY WINE que oferí una sèrie de cançons que ens recordaven la música country.  Unes precioses cançons per acabar la festa.
 

 

La festa comptà amb un gran presentador, que ho va fer amb tota naturalitat en català, castellà i alemany.

Com és habitual en aquests actes tan llargs, en els que participen tants de persones i grups hi hagueren algunes incidències organitzatives o ajustaments d’horaris, que es superaren sense problemes. Com hem dit enhorabona als organitzadors, col·laboradors i públic que assistí.