La mateixa obra, els mateixos actors, el mateix director... tot igual, però ens semblà diferent. Sens dubte, el canvi d'ubicació, el nou escenari (en aquest cas, la plaça de l'Orient i els carrers Centre i Pla d'En Cosset) va fer que l'obra adquirís uns matisos distints als de la representació a Cala Rajada.





L'argument, ja ho comentàrem, gira al voltant de la inauguració d'un bust en honor de Capdefava, i esdevé una sublevació popular que deixa la màxima autoritat malparada.





Arnau Serra ens proposa un argument senzill, sense gaire artificis i que permet al planter d'actors dels tallers de teatre un grau alt d'autonomia i improvització, però amb unes pautes bàsiques que marquen el ritme de l'obra.



Cada un dels presents, ja fos com a públic que anava a veure la representació o com a públic involuntari que es trobava a les terrasses de la plaça i s'hi afegí, o els altres que no acabaven de creure el que veien, tots se'n van dur una impressió diferent.


Els personatges interaccionaven amb els espectadors, com si fossin part de l'obra: Capdefava agraint la seva presència a la inauguració del bust (del seu bust) i els manifestants animant-los a corejar les proclames contra l'autoritat.



El final, el caòtic final, acaba amb Capdefava pel terra ferit i humiliat, sense arribar a creure el que ha passat. 





Pensam que Arnau Serra ha presentat una peça teatral idònia per al Festival de les Arts al Carrer, i els seus actors han estat a l'alçada del repte. Realment, molt bé!



Enhorabona a tots.