L'any 2014-2015 ha estat declarat pel Capítol de la Seu de Mallorca com a Any Campins-Gaudí

 

En el marc del centenari de les intervencions de Gaudí a la catedral de Palma (1904-1915), promogudes pel bisbe Campins, el departament de Cultura de l'Ajuntament de Capdepera va preparar una visita guiada. Dia 19 va tenir lloc, prèviament a la visita, una projecció de dos documentals: un d'Agustí Torres sobre l'actuació de Miquel Barceló a la capella de la Santíssim Sagrament i d'altra d'ARCA al voltant de les actuacions de Gaudí a la Catedral de Palma. A la projecció dels documentals assistí una bona quantitat de públic que va ser rebuda per Agustí Torres i Biel Barceló, que va fer de guia l'endemà a Palma.

A les 11 del matí de dia 20 els participants de la visita guiada van quedar la porta d'entrada de la Catedral on van ser rebuts pel capellà gabellí Nadal Bernat, qui els donà la benvinguda i els acompanyà una part de la visita.Com hem dit la visita a la Catedral va estar guiada per Biel Barceló, que va mostrar i comentar les zones de la catedral que han tingut intervencions, especialment de Gaudí. Prèviament però, visitaren la capella on hi ha l'obra, impressionant obra, de Miquel Barceló realitzada al 2007. A més de la descripció del contingut del gran mural, se va comentar el significat i simbolisme dels elements que conté. 

 Després visitaren les altres capelles, com la de la Trinitat o la Capella Reial, amb algunes sorpreses i anècdotes molt interessants.

El gruix de la visita se va centrar en comentar les intervencions de Gaudí a la Catedral de Palma, les modificacions efectuades en l'espai i els elements que Gaudí va dissenyar (moltes actuacions estan inacabades.

 

La capella Reial i el Baldaquí van merèixer una extensa explicació, ja que Antoni Gaudí va fer una gran reforma de l'espai. 

 Una visita molt interessant, gràcies al guiatge de Biel Barceló, que acabà mostrant elements de Gaudí que es poden veure fora de la catedral i a l'exterior del Palau espiscopal.

 

Per acabar el gruix del grup dinà un conegut restaurant de Palma un saborós menú.