El diumenge dia 22, a l’auditori del Centre Cap Vermell, es presentà com a concertista, el jove pianista local Ismael Moreno Muckensturm. Nascut a Romania, però criat i format – també musicalment – a Capdepera, a Isamel l’havíem vist tocar en distints concerts col·lectius de l’Escola de Música, però, per fi, va voler assumir el repte de presentar-se en solitari i iniciar, així, la seva carrera com a solista.

 
Per a aquest debut, Ismael Moreno escollí, com no podia ser d’altra manera, un repertori sustentat en dos compositors eminentment pianístics i, a més, amb coneguts lligams lligams mallorquins: Albéniz i Chopin. Del primer, ens oferí temes de gran implantació popular: Mallorca, Rumores de la caleta, Granada i, com no, l’efectista Asturias. Del compositor polonès n’escoltàrem el Nocturn op. 49 i el Vals pòstum núm. 2. Tot seguit, Moreno ens deixà unes gotes de Tchaikovski (Octubre, nùm. 10, op. 37a), per acabar el concert a partir de dos autors contemporanis: el manacorí Rafel Aguiló (Sa Mesquida) i la reconeguda Suzanne Ciani (Celtic nights).


El pianista es mostrà segur des de la primera nota i va anar esgranant un concert que, indubtablement, havia preparat més que suficientment perquè no sonàs com el d’un nouvingut al món dels concerts. Ismael Moreno hi posà entusiasme i bona tècnica i deixà l’auditori més que satisfet. Així ho demostrà el públic, que el premià amb una llarga ovació final.

Atesa la joventut del nou solista i la seva predisposició i sensibilitat, hem d’esperar que, dins el marge de millora que sens dubte ell mateix s’ha fixat, ens oferesqui molts i bons concerts en el futur. Així li ho esperam. Nota de la redacció
En breu us oferirem un parell de peces interpretades per Ismael Moreno, en el seu debut com a concertista.