L’amic Pere Riera ens ha remès una col·lecció d’imatges d’una de les actuacions de la Xerebanda durant Mercat Medieval de Capdepera 2024. Imatges amb un toc especial. Us n'oferim unes quantes per al vostre gaudi (les altres ens serviran per il·lustrar una entrevista amb el director d'aquesta formació Antoni Genovart).
Gràcies Pere, per compartir les teves magnífiques fotografies.
  

La Xerebanda participa activament, any rere any, en el Mercat Medieval des del 2013, per bé que anteriorment ja hi havia tocat esporàdicament. Es tracta d’una formació musical que, a partir de les xeremies, va més enllà incorporant altres instruments de percussió i vent.

Actualment, la Xerebanda està formada per Ezequiel Espinar, José Luís Rufo, Gabriel Mesquida, Joan Sans, Antoni Perelló, Joan Marc Narváez, Miquel Estelrich i Jacques Lepinày, a les xeremies;  Cecília Genovart, Maria Nicolau i Laura Fuster, al  flabiol i tamborí o tabal;  Yannick Wilken i Maria Magdalena Llodrà a la  percussió; Maria Eugènia Jaume, Bartomeu Carrió i Sergio Pérez, amb la tarota en Do; Joan Fuster, amb el trombó; i Antoni Genovart, amb la tarota en Fa i director del grup.























I una sèrie d'imatges del ball a la plaça de l'Orient: