Dia 11 de maig tengué lloc al Cente Cap Vermell una estrena musical amb més de vint músics a l'escenari a més de quatre ballarines i un narrador per oferir-nos dues obres del compositor francès Francis Poulenc, commemorant el 125 aniversari del seu naixement.
Començaren amb Història de Babar, el petit elefant per a narrador i piano: un conte de referència que Poulenc musicà a partir d’un relat de Jean de Brunhoff.
Seguiren amb el concert coreogràfic Aubade per a piano i 18 instruments acompanyat de dansa i de la narració de Toni Gomila que ens conta la història de la deesa Diana que inspirà l’obra de Poulenc a partir d’un text de Catalina Florit.
Una delícia de la que poca gent pogué gaudir tot i que els assistents quedaren meravellats. Una producció d'Euroclàssics.
Diumenge, 12 a les 12 del migdia a la capella del Castell tengué lloc un magistral concert on s'aplegaren les músiques medievals de les tres cultures: cristiana, àrab i jueva. En una recreació qie el mateix Paniagua manifestà que el marc i els instruments oferien una mostra molt fidedigna del que era la música de llavors, sense micros i cap artilugi.
En primer lloc expresar el luxe de poder comptar amb tres dels músics que més han investigat i treballat la música medieval. De fet, Eduardo Paniagua ha publicat més de 50 CD's de música. El trio el formaven: Eduardo Paniagua: Qanún (salteri), flautes, pandero i cant. Cesar Carazo: Cant i fídula. Wafir Sheik: Cant i llaüt àrab.
Interpretàren un extens programa que abarcà des de la música popular a la cortesana, religiosa a joglaresca, andalusí o jueva. amb una explicació de la lletra de cada una i del lloc de la seva troballa.
Entre d'altres interpretàren càntigas d'Alfonso X el Sabio, tradicional sefardí o andalusí del Marroc o d'Alep. El públic sortí meravellat del concert, com a transportat a una altra època.
Aquí en teniu un tast: