A l’acte s’entregaren els diplomes de l’alumnat guardonat de l’IES Capdepera.


Dimecres 8 de març de 2024, a les 19 hores, el Centre Melis Cursach acollí la primera presentació de l’exposició fotogràfica “Onades de pensament” que a través d’un concurs organitzat des del Departament de Medi Ambient de l'institut de Capdepera ha pretès donar llum a aquelles imatges del nostre entorn marí i costaner que l’alumnat del centre copsà amb les seves càmeres. Algunes de les composicions tenien un lema, una glosa o part d’un poema en català, anglès i castellà, també hi hagué una secció de fotofilosofia i una altra d’economia, a més de d’una imatge en la part de la dona i la mar. 


Primerament, l’arxivera de l’ajuntament Maria Massanet dedicà unes paraules a l’acte en qüestió i va fer venir el professorat participant, acte seguit, Joan Cabalgante va dir unes paraules de presentació i donà agraïment a tothom: des d’organitzadors fins a personal de infraestructura. Més endavant la professora Antònia Tous entregà els diplomes a cada una de les alumnes guanyadores del certamen que es celebra per primera vegada, però s’espera que no sigui la darrera. L’acte comptà amb la presència de la batlessa de Capdepera, Mireia Ferrer. L’apartat de l'eslògan en anglès el guanyaren Marina Sureda Cruz, Maria Mascaró Pascual, Isabel Moore; la glosa en català la guanyaren Alejandro Coza, Pablo Cortés, Neus Vázquez, Qing Shan, Marina Bonnin, Sofia Flores Novillo, Maria Antònia Sancho Domingo; frases literàries en castellà, Tomeu Massanet Ferrer, Abigail E. Barceló García i Pau Salomón; Fotofilosofia, Sixto Jiménez Flaquer, Valentina Triviño Cataño, Agripina Rocha Cruz; i l'última secció, “La dona i la mar”: Z. Dilara Muñoz Giraldo.



Seguidament, s’inaugurà per a tothom aquesta singular exposició que versava sobre la mar en totes les seves vessants, relacionada amb la literatura però sobretot amb indrets costaners del nostre municipi. El concurs està inclòs dins un projecte de Medi Ambient promocionat l’ajuntament de Capdepera i sobretot promogut per  l’institut. S’ha de considerar que l’IES Capdepera ha dedicat tot un any temàtic a la mar, amb el congrés de Mar de dones i ara amb aquesta exposició, que és el fruit d’una tasca de selecció i tria de les obres guanyadores per part de diferents departaments de l’institut.




Finalment, comentar que hi ha un mèrit afegit per part del professorat que ha sabut engrescar tot el centre, perquè participés en un concurs que arrancà de zero i que s’ha materialitzat en aquesta exposició. Esperem que no sigui la darrera!

Servidor va llegir aquest poema inèdit per a la ocasió:


ONADES DE PENSAMENT

Han cremat el mar
però la seva essència
encara dura
com una nissaga impura
que no poden
injuriar.
 

 La seva preuada imatge
que teniu aquí com a miratge
atrau el negociant
que sap que té al davant
tota l’aigua madura.

El missatge és clar,
sol ésser radiant
el que diu cada ona
que batega a cop de fona.

I a cop de destral
xapades les aigües per un Moisés,
del revés cal pensar que com la mar
no hi ha res!


Joan Cabalgante i Guasp


Horari:
Dimecres 8, inauguració a les 18:00h
Dijous 9, divendres 10, dilluns 13 i dimarts 14 de 18:00h a 20:00h
Dissabte i diumenge de 11:00h a 13:00h