L’auditori del Centre Cap Vermell acollí aquest recital benèfic a favor de l’Associació “Moixos gabellins”



Divendres, 20 d’Octubre de 2023, a les 20:30 h al Centre Cultural Cap Vermell la clarinetista Sabine Grofmeier, oferí un concert, acompanyada per Gudi Schade, cantant, Steve Bergendy, baix, Marisa Rojas, cantant, Jaume Ginard, bateria i el suís Franco Bombelli al piano. El concert internacional tenia una dinàmica de taquilla inversa. 


 



Primerament, dir que l’auditori estava ple a vessar, la majoria del públic era d’origen alemany i mallorquí i gaudiren d’obres clàssiques i modernes que sonaven de manera agradable, la destresa de la clarinetista era evident, car en tot moment va dominar l’escenari i les entrades i sortides dels seus companys musicals. El trio de músics semblava de formació jazzística i sonava de primera, amb la contenció pròpia de la maduresa interpretativa. Les peces que s’escoltaren varen ser un recorregut musical que anava des de Mozart fins a Benny Goodman, conegut clarinetista nord-americà que també dirigia orquestres de jazz.



Seguidament, es notava perfectament la compenetració amb els músics. La veu sensual de Gudi va ser cabdal en temes com «La vie en rose», així com la veu de Marisa Rojas, amb el seu vestit negre i transparent, qui interpretà un «Bésame mucho» i un «Quizás, quizás, quizás» memorable, amb el que va fer participar al públic assistent. El moment àlgid de la nit va ser quan es va interpretar el tema «Al·leluia» de Leonard Cohen; en aquell instant, Sabine va fer aixecar tot el públic assistent, perquè brandàs d’una banda a l’altra, amb les mans agafades i corejant la tornada de la composició.



Posteriorment, hi va haver temps per a un descans, on la gent va poder sortir al hall i beure un poc de vi i d’aigua, a més d’intercanviar algunes impressions. Després es succeïren els parlaments i els moments emotius; Sabine, que s’havia presentat amb un clar i català “bona nit”, va fer les xerrades amb el públic en castellà i alemany, després de realitzar els agraïments. Un punt i a part varen merèixer els canvis de vestuaris per part de les cantants, clar símptoma del seu «savoir fair» sobre l’escenari.



Finalment, se seguí amb la interpretació d’algunes peces conegudes pel públic i d’altres no tant, però que si més no foren divertides i emblemàtiques, amb instants vibrants com els dels solos de cada un dels músics que hi participaven. D’altra banda, hi va haver instants molt divertits, com l’allargament d’una nota amb l’instrument, gràcies a la respiració circular i la interpretació d’un «Petit fleur», en el que Sabine, començava a llevar cada vegada més parts del seu clarinet, fins que quedà reduït a una sola peça. El concert acabà amb una polca i amb la salutació de tots els integrants d’aquest magnífic concert internacional, que de ben segur quedarà a la retina i a l’oïda de tots els assistents.





Sabina aclarí que una part de la recaudació anirà destinada als músics i l’altra part a l’Associació Moixos Gabellins, que esperem que surti beneficiada d’aquest recital. Sigui com sigui, amb la respiració circular inclosa, segur que aquesta va ser una nit inoblidable. Gràcies, Sabine, gràcies músics, gràcies moixos de Capdepera i Cala Rajada!


Joan Cabalgante i Guasp