per Bartomeu Melis "Meyme"






Dones de sol naixent fent herbes


Les tres imatges que acompanyen aquest escrit, corresponen a la darrera edició d'elaboració d'herbes mallorquines, casolanes, que tingué lloc a la possessió "des Murtà" de Capdepera, amb la supervisió de Montse Alzamora.

S'ha de dir que, malgrat rebre les herbes el nom de Sol Naixent, aquestes no deixin de tenir l'esperit (i no el d'alcohol) que neix de qui sap, com aquestes dones, el que tenen entre les mans.

Si bé la diada tradicional de fer herbes és en el mes de maig -on es reuneix un bon nombre de directius i associats de la Tercera Edat de Cala Rajada a Es Murtà – les madones ja han començat a adesar l'entorn i amb el bon temps (massa i tot) del que gaudeixen, diuen, que si fos per elles, s'instal·larien una temporadeta en aquell verd i sanitós indret.


Dones de sol naixent el.laboració d'herbes


És, aquesta de les herbes, una de tantes activitats que Sol Naixent ha posat en marxa, al mateix temps que les sessions de ball en diferents disciplines, bingo i trobades socials que s'arredoneixen amb frugals àpats -- s'ha de tenir en compte l'edat dels jovençans que hi participen – juntament amb l'ambient que es respira (tot sota control, encara) els capvespres al local del Club. Tot plegat ha servit per rompre la inactivitat que havia xuclat la maleïda pandèmia i, a poc a poquet, anar refermant costums de fa dos anys. Alguns caps de setmana i una excursió també ja s'han efectuat pel gaudi dels més agosarats.


Herbes de sol naixent a punt de degustació


Pel que respecte a l'associació Ca Nostra de Capdepera, així mateix s'han reprès activitats: ball, tai-tximanualitats, informàtica, gimnàstica, Memòria, assajos de la Coral, bingo... Pròximament, hi haurà un desplaçament a Lluc per efectuar l'Ofrena Floral a la Verge, la qual, tradicionalment, abans de la pausa sanitària, es feia cada any. Posteriorment, i si no hi ha canvis, dinar de companyonia al restaurant Son Sant Martí.

Qualsevol informació de què vulguin fer-se ressò, tant el Club Ca Nostra com el de Sol Naixent, no dubtin tant Pere Llabata com Pep Navarro, contactar amb aquesta revista. La difusió de les seves notícies està garantida.
Salut i sort!


Bartomeu Melis "Meyme"