VIBRACIONS










Saragossa. Catedral del Salvador.



 

 Fa poc que la Terra ha tremolat, la seva descàrrega d'energia ha vestit de negre camps, cases, carreteres, temples, famílies i planes. Tot un símbol de perspectives culturals incertes sobrecarregades d’interrogants i dubtes. Betlem està saturat de pelegrins sense que la densitat de dubtes i preguntes es freni, insensible a la frenada de la contaminació mundial, al contrari, el virus que no es cansa de reproduir-se, acumula més ansietat i dubte.

Els àngels treballen a preu fet a Betlem, no els queda temps per reunir-se a l'uníson i entonar els temes de sempre, estan estrenant un altre ofici d’atenció espiritual personalitzada.

Betlem porta segles rebent pelegrins tan devots i sincers que fins i tot tenien a glòria morir a Betlem de cansament, malaltia o contagi de les aigües. Avui les coses han canviat radicalment. A la nova societat del progrés no encaixa la fe d'altres generacions anteriors, els seus governants se serveixen del que és vell per renovar els seus arques de poder, els guardians d'antics tresors, dividits per interessos i costums diversos, no saben respondre als nous temps amb el missatge actualitzat.

Els àngels de Betlem no tenen temps per a cants i tertúlies celestials, estan ocupadíssims prestant serveis d’urgència. Se’ls acumulen els pelegrins ferits a l'ànima. Moguts per noves modes que canvien la fe per un garbeig turístic, el resultat del qual no afecta la vida si no és per recordar fotos. En general no es van portar de Betlem serioses respostes als seus seriosos interrogants. Els va faltar una brúixola per orientar els seus passos cap al Nin, el Salvador del món, condemnat pels del Temple de Jerusalem, el Ressuscitat d’entre els morts. Pocs van conèixer el Nin de Betlem, pocs li van seguir després, molt pocs van estar al peu de la seva creu i són pocs els que avui el creuen viu entre nosaltres.

Encara sort dels pastors i dels Mags i d'altres àngels afortunats que avui dia, de sexe femení o masculí, mantenen viva l'esperança. Afortunats perquè van aclarint els seus dubtes i han assolit la certesa de la fe i la coherència de vida. Van descobrir, gràcies al Nin, el rumb que condueix a Betlem i l'estrella que dóna llum per interpretar-ho. Van burlar Herodes i els seus exèrcits de poder i mentida. Encertaren en triar l'amor per brúixola, el servei per deure i la joia per tarannà vital. No abunden perquè no van entrar a les cadenes manipulades de la informació tècnica, es fien del vent que escampa llavors, trenca i enderroca els vells arbres. El futur és a les seves mans, sense que ells ho sàpiguen, tampoc no importa. Més amunt, en allò alt, hi ha el que tot ho presideix, tant els vents com els Herodes d'avui, tant les estrelles com els que encara se'n refien d’elles, les contemplen i es deixen il·luminar per elles a la nit. Aquest és el que mana i tot ho dirigeix ​​per bé, encara que no tots ho entenguin, perquè a l'hora d'analitzar-ho, no miren l'Estrella.

 

Llorenç Tous
4.01.2022 

FELIÇ ANY 2022