Un material per analitzar i discutir les conseqüències que ha tingut l'externalització de determinats treballs en els hotels, especialment els departaments de pisos, però no únicament.
La reforma laboral de 2012 a Espanya va afavorir la prevalença dels convenis d'empresa sobre els convenis col·lectius sectorials. En el sector hoteler això s'ha traduït en un increment dels processos d'externalització i subcontractació de determinats departaments, especialment el de pisos. Gràcies a aquest canvi normatiu, en nombrosos hotels s'ha substituït el personal contractat de forma directa per empreses de multiserveis. Les conseqüències d'aquest canvi han estat traumàtiques i han accentuat el malestar de les treballadores per les condicions cada vegada més precàries en què es troben.
Es pot descarregar o accedir-hi clicant damunt la portada.
Editat a través Alba Sud Editorial amb la col·laboració de Rel-UITA, CCOO, UGT, Associació de Cambreres de Pis de Sevilla (CAPISE), Asego, el Grup de Recerca en Sostenibilitat i Territori (GIST) de la UIB i el Grup de investigació sobre Desigualtats en Salut (GREDS-EMCONET) de la UPF, i el suport de l'Ajuntament de Barcelona.