Història de la Tercera Edat de Capdepera, 

contada per un“Col·lectiu de Gent Gran”




 

L’informe general de cobrança i pagament que administra qui fou primer president i ara és el tresorer, Bartomeu Ferrer Gili “Segó”, a les ordres de l'actual mandatari Pere Vaquer de “S’Heretat”, detalla, a l’assemblea general del 5 de gener de 1987, les despeses en factures pagades per import de 48.087 pessetes, resultant, en aquesta data, un saldo a favor de “Ca Nostra” de 108.532 pessetes. Els aplaudiments d’agraïment dels socis assistents fou unànime per al Govern Insular, que va convidar aquest Club a la representació de la sarsuela Doña Francisquita al Teatre Principal de Ciutat. Per altra part, se suspèn la festa de Pa i sobrassada degut als abusos que es produïren l’any passat i se substitueix per una xocolatada, amb “fogueró”, el dissabte de Sant Antoni, podent els socis portar la sobrassada de casa seva per a la “torrada”. El vicepresident, Antoni Pascual, insta a la inscripció per a realitzar un viatge a Eivissa i, tot seguit, juntament amb el vocal Nicolau Mayol, demana que tots els jocs de cartes del Club es marquin amb una senyal, cada carta, sobre la mateixa imatge, en evitació que continuïn desapareixent del si de l’organització. El viatge a Eivissa se celebra entre el 2 i el 5 d’abril, hi concorren els representants de les associacions del llevant de Mallorca, hostatjant-se a Sant Antoni de Portmany, localitat que, els mateixos dies, acollirà un congrés de la Tercera Edat, amb un total de 700 assistents.


Jeroni Albertí, president del Consell de Mallorca, amb Pere Vaquer, president de "Ca Nostra", i Miquel Flaquer "Coix"

El 5 de maig de 1987, a l’exposició de quadres pintats per membres de la Gent Gran de Mallorca, que se celebra a Ciutat, resulta guanyador el “gabellí” Miquel Flaquer “Coix”· L’associació compra per 11.000 pessetes el quadre, el qual passa a formar part de l'inventari de “Ca Nostra”. Al mateix temps, el matrimoni format pels socis Lluís González i Josefa Caballero fa donació de diferents quadres pintats pel mateix Lluís, que resten exposats als murals de l’entitat. S’acorda que, amb motiu de la celebració del centenari de les monges franciscanes, es participi en tots els actes programats i s’efectuï un obsequi commemoratiu.

El 4 d’agost de 1987, assemblea general ordinària. S’ha de renovar una part de la junta directiva, a petició de una majoria d’associats que es dol que se celebrin reunions de junta cada mes i no s’informi adequadament (l’eixerit lector ja haurà deduït, ben segur, que les perllongades pauses entre les dates que se citen res tenen que veure amb inactivitat dels directius, ni molt manco, sinó que es van celebrant les juntes ordinàries corresponents, donant-se la informació dels assumptes importants tractats, a les assemblees generals).

Maria Tous, amb 38 vots; Antoni Pascual, amb 37; Antònia Vives, 34; Francesc Vives, 32; Joan Sirer, 30; Margalida Flaquer, 26; Pere Moll, 24; Nicolau Mayol, 21; Guillem Fullana i Aquilina Barrueco, amb 18 i Bàrbara Alcina, amb 16, opten, per designació assembleària, a completar la junta directiva, i surten elegits els 6 primers, que s’uneixen als que encara no cessen: Pere Vaquer, Pep Vives, Bartomeu Ferrer i Sebastià Sureda. Es fa la votació general, recaient la majoria de vots en la persona de Maria Tous “Bibina”, que passa a ser la nova presidenta; Pascual serà el vicepresident; Vaquer, el secretari; Antònia Vives, la primera tresorera i Joan Sirer, el segón tresorer; mentre la resta de vocals es distribueix en comissions de Relacions Públiques, Compres, Festes, Estris i demès forniments. En la presentació oficial a l'Ajuntament, la nova junta demana al batle una cotxeria per al secretari, taula-escriptori, ventiladors i estufes.

(Continuarà…)

Col·lectiu Gent Gran “Ca Nostra” ( per la transcripció, “Meyme”)