Una illeta de carrers, més activa en temps passats


"Per a mi, és la millor novel·la que he llegit feta a Mallorca i de les millors que he llegit mai. Mentre la rellegesc, vaig cobejant la idea que Fuster n'estigui escrivint una segona part i que sigui tan bona com la primera. És el que té descobrir una nova veu que encaixa amb tots els teus desitjos com a lector, vols una segona epifania, sentir-te tocat de nou com el primer pic".
per Llorenç Tous
“És semblant el Regne del cel a un tresor amagat en un camp, que un homo troba i l’amaga, i, ple de joia, se’n va ven tot el que tenia i compra aquell camp”. Mt 13,44.

Llorenç Tous Massanet
.

En tots els humans es repeteix la història d'un dia de què va començar un canvi per a tot el futur personal. No importa si va arribar després de llarga o curta preparació, d'improvís, carregat de flors o injust, dolgut, o marcat a foc, desitjat o resistit amb tenacitat.Llorenç Tous Massanet
.

Celebrar d'alguna manera els aniversaris d'esdeveniments personals és un dels plaers que ens ofereixen els últims anys de la vida. Cap sensació d'avarícia per retenir, sense enyorança ni cap tristesa, més aviat diria que la distància ens descobreix riqueses que transformen els canvis del present en gratitud a la vida i augment d'autoestima".


 Vila Nova, cap allà que ens n'anam, començant pel sud
CAÍDA DE VIRGEN 

Del Libro Casialgo  de Marce López Sirer

per Victòria Martínez, professora de secundària.

"Com és que els joves (i no tan joves, segons experiències anteriors) volen venir a Mallorca a engatar-se i a anar de bauxa tot lo dia? No serà perquè tots els ho hem permès? No serà que tenim una indústria turística massa centrada en els diners fàcils i que deixa de banda la qualitat del turisme que ens duen? Doncs, ara esteim recollint el que s'ha estat sembrant durant molt de temps. I ara ens lamentam". Han vingut en multitud,
s'han engatat a balquena,
s'han botat la quarentena
i han fet allò que han volgut.
Han arriscat la salut
i danyat temporada.
Però deu ser que ens agrada
aquest turisme rebel,
què els hem regalat l'hotel
i el viatge de tornada.


Sa Creu, centre neuràlgic de CapdeperaDocumentació Gabellina i Oriental (46) 
Un text de 1899 sobre el Castell de Capdepera

Miquel Piris
.
Marina Ginestà, de 17 anys, durant la Guerra Civil. Barcelona, 1937

La Biblioteca del Golea (35)
Tríptic de Sant Joan, de Francisco Croissier

Miquel Angel Riera i Ximenis

President Associació Amics Ferrocarril Illes Balears (AAFIB)
Aquest dimecres 16 de Juny podem celebrar un aniversari especial. Fa ja cent anys que es va produir el primer viatge en tren des de Manacor a Artà i per tant, a partir d’aquest data, el tren ja va esser present pràcticament a tota la Mallorca que necessitava el ferrocarril per el seu desenvolupament agrari i industrial.


Els homes que manaven a la mar aturarMiquel Piris


Llorenç Tous Massanet
.
"Què té aquest racó de la terra que parla com un llibre obert? Era nen quan aquí uns senyors veïns, vinguts d'Amèrica, em van regalar una de les meves primeres joguines, una barca de suro a la vela. Jugant amb ella me la va arrabassar el vent, se la va emportar mar a dins i em va deixar plorant. Per què a vegades és tan injust el vent? Mesos després, una tempestat va causar el naufragi d'un pescador, "el Cubà", del qual dies després va aparèixer un rem i una taronja. Durant dies va durar el comentari de la cerca.
Celebrar d'alguna manera els aniversaris d'esdeveniments personals és un dels plaers que ens ofereixen els últims anys de la vida. Cap sensació d'avarícia per retenir, sense enyorança ni cap tristesa, més aviat diria que la distància ens descobreix riqueses que transformen els canvis del present en gratitud a la vida i augment d'autoestima".