Després de tanta rumorologia que circula pel municipi sobre si hi haurà o no escola d’estiu  aquest any, els partits sotasignats volem manifestar: 

 


1.- En cap cas se ens ha passat pel cap que no se celebrés les ja arrelades escoles d’estiu. A part del seu origen pedagògic, amb el pas del temps s’han convertit en una necessitat bàsica per les famílies treballadores per compaginar la vida laboral i familiar. 

2.- Si be és cert que no hi ha partida específica al pressupost per la despesa, també és cert que el Regidor té al seu abast gran nombre de partides com despeses diverses cultura, despeses diverses serveis complementaris educació, treballs realitzats per altres empreses, etc. que pot anar destinant a les prioritats que cregui més adients. (per exemple: no hi havia partida específica per subvencionar al 100% el disc d’en Manolo Muntaner i ho ha fet). 

3.- Els partits de l’oposició, sempre hem tingut una actitud positiva envers l’equip de govern; només ens hem plantat a l’hora d’aprovar el pressupost per intentar evitar que per tercer any consecutiu estigues desquadrat i es pressupostes més despesa del que s’ingressa.  
 

4.-Per una altra banda els partits de l’oposició som conscients que el cost de l’escola d’estiu es totalment assumible amb el pressupost que tenen les àrees  d’educació i cultura. Aquest pressupost, sense contar les partides de personal i de les contractes de les escoletes infantils, ascendeix a 340.500€.  
 

5.- Per tot això  des del PP, EU-EV i Es Grup hem exigit al regidor que es deixi de tantes celebracions, organitzacions d’esdeveniments varia, etc. i cobreixi un servei bàsic per a moltes famílies del municipi. Com pot l’ajuntament de Capdepera celebrar l’any Chopin, organitzar jornades locals, fer cinema cada setmana, signar nous convenis amb entitats per atorgar-los subvencions, subvencionar gravacions de discs de manera integra a particulars i després dir que no te diners per organitzar una escola d’estiu amb més de 400 usuaris potencials?.   
 

6.- En concret la nostra proposta, a la sessió informativa de dia 26 va ser molt clara: Fer l’escola d’estiu, servei que considerem prioritari, i deixar de fer algunes activitats que no ho son i que poden esperar, com per exemple les despeses per l’any Chopin, despeses de la ràdio municipal, llibre de natura o subvencions a algunes planes webs. 

 

Comunicat de premsa conjunt de PP, EU-EV i Es Grup. 

Capdepera a 30 de març de 2010.