EL GRUP BLANQUERNA I EL CIEMEN ORGANITZEN CONJUNTAMENT EL XXIII SEMINARI BLANQUERNA

Image


L’ACTIVITAT TRACTARÀ SOBRE “TURISME, TERRITORI I IDENTITAT A LA MEDITERRÀNIA”

   El Grup Blanquerna i el CIEMEN (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals), organitzen conjuntament el XXIII Seminari Blanquerna CONSEU, que tractarà sobre la realitat de les nacions de la Mediterrània. El títol de l’activitat serà "Turisme, Territori i Identitat a la Mediterrània" i es farà els dies 21 i 22 de novembre a l’hotel Nàutic de Can Pastilla (c. de Virgili, 24, Palma). El Seminari Blanquerna té el suport del Centre Balears Europa, del CDEIB, de la Universitat de les Illes Balears i del departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca. 
   La iniciativa aplega per primer vegada dues entitats que han destacat dins l’àmbit dels Països Catalans per impulsar la reflexió sobre la identitat nacional i la societat des de diferents perspectives. El Grup Blanquerna, impulsat el 1985 per Climent Garau, és un espai de debat i reflexió, plural i transversal que, des de posicions crítiques i transformadores, treballa al servei de les Illes Balears i els Països Catalans. El CIEMEN, per la seva part, va néixer el 1974 i pren el seu nom de l’abat Escarré de Montserrat. L’entitat barcelonina treballa pel reconeixement de les nacions sense Estat i de les minories ètniques del món, tot fent una tasca de difusió de les diferents causes nacionals i de sensibilització a favor dels drets dels pobles. Les dues associacions s’han reunit per organitzar el XXIII Seminari en forma de CONSEU (Conferència de les Nacions Sense Estat d’Europa). Es tracta d’un fòrum de debat i de confluència entre organitzacions polítiques, culturals i cíviques amb l’objectiu comú d’avançar cap a una Europa respectuosa amb la seva diversitat nacional, lingüística i cultural, que agrupa diferents sensibilitats dels moviments que lluiten a favor dels drets de les nacions sense Estat d’Europa.
   La trobada comptarà amb la participació de Paul-Jo Caitucoli, conseller general del Partit Nacionalista Cors per Petreto-Bichisano, que parlarà sobre “Illes i nacions sense estat: diferència, autogovern i autodeterminació”; d’Arnold Cassola, exeurodiputat i membre del Partit Verd de Malta, que ho farà sobre “Turisme sostenible i perspectives econòmiques: L’experiència de Malta”; de Joan Amer, professor de Geografia a la Universitat de les Illes Balears, que reflexionarà sobre “Turisme i Societats a la Mediterrània”; de Tomeu Martí, coordinador de l’Obra Cultural Balear, que parlarà sobre “Perspectives del sobiranisme a les Illes Balears”; i de Sjudur Skaale, parlamentari del Partit Independentista de les Illes Fèroe, que dissertarà sobre “Illes, autonomia i autodeterminació en el marc de la Unió Europea. Les Illes Fèroe i Groenlàndia”.
   Un dels moments àlgids del Seminari Blanquerna serà la taula rodona “Les Illes Balears, un projecte comú?”, que comptarà amb representants de les diferents illes, com ara Jaume Garau, director general de Fons Europeus del Govern de les Illes Balears; Nel Martí, exconseller de Cultura, Educació i Joventut del Consell de Menorca; Esperança Marí, diputada al Parlament Balear per Eivissa; i Isidor Torres, exbatle de Formentera. A més, com a activitat lúdica, el seminari comptarà amb una actuació del cantautor de Vilafranca Cesk Freixas. 

Image

   El termini d’inscripció del seminari acaba el dimecres 18 de novembre. Les persones que vulguin allotjament per al dos dies (incloent dinar, sopar, dormir, berenar i dinar), poden optar per diferents opcions: 20 euros per habitació doble, 35 euros per habitació triple, 60 euros per habitació individual i 25 euros en preu reduït per a estudiants i residents fora de Mallorca. A més, hi haurà un preu especial familiar, que inclou dos adults i dos menors d’edat, a 120 euros. Els inscrits hauran de lliurar una butlleta d’inscripció i una fotocòpia del DNI a les oficines del Grup Blanquerna (c. Pare Bartomeu Pou, 31 baixos 07003 de Palma), per fax (971 71 93 85) o per correu electrònic (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.). L’ingrés s’ha de fer al número de compte Sa Nostra 2051 0142 30 1041871391 i hi ha de figurar el nom de la persona que el faci. 

Image

   Us adjuntam el programa íntegre del XXIII Seminari Blanquerna CONSEU

   Macià Josep Calafat i Bellver, secretari del Grup Blanquerna - Tel. 667 706 634