"M'agrada ser un gabellí calarajader entranyes endins".


"Si puc i està al meu abast m'agrada fer poble".






Després de dos anys sense Mercat Medieval a Capdepera, el poble es prepara per tornar a gaudir d'un dels esdeveniments més importants del nostre municipi, i ho fa amb l'anunci del pregoner d'aquesta pròxima edició del Mercat Medieval.

Biel Torres, nascut a Cala Rajada l'any 1960 i gabellí d'arrels, iniciarà l'edició d'enguany del Mercat Medieval de Capdepera i ho farà amb la seva vivència personal d'un mercat que ha recorregut en totes les seves edicions contant d'una manera espontània i fresca la seva manera de viure i fer poble a Capdepera.

En Biel Torres es defineix com a gabellí i calarajader de cor i d'ànima, nascut com ell diu i com abans es feia, gràcies a la força de la mare i de la comare. Fill de mariner i d'una gran dona netejadora que arribà de La Mancha i va trobar un poble que la rebé i també un amor que la va cuidar. Net de Roques, Barruans i Malpesas.

Electricista per devoció i enamorat de la ploma, el bolígraf o un llapis, qualsevol cosa que acompanyat d'un paper ajudi a plasmar les seves paraules en lletres i les lletres en planes d'un llibre.
Casat dues vegades amb la mateixa estimada dona. Com ell diu: "Un sol Déu, una sola dona!"
Pare de tres fills (dues bessones i un jovençà) "que han sigut, són i seran el motiu de la meva existència". I padrí de tres nets (dues netes i un net) que "em fan perdre la xaveta".

"M'agrada ser un gabellí calarajader entranyes endins".
"Si puc i està al meu abast m'agrada fer poble".

Ell és en Biel Torres, pregoner del Mercat Medieval 2022.

Autor de dos llibres que ha editat Cap Vermell: 





i pels quals l'entrevistàrem en ambdues ocasions: 

Conversa amb Biel Torres arran del llibre "Pupil·les de llegum

Entrevista a Biel Torres, amb motiu del llibre que aplega les seves cròniques a Cap Vermell


En Biel és un cronista de luxe setmanal d'aquesta revista digital que ens ofereix la narració dels partits del primer equip de l'Escolar. Club de la seva vida on ha fet de tot. I així ho contà Miquel Bestard a l'article que li dedicà pel 75 aniversari de l'entitat:

75 aniversari del CE Escolar (1946-2021) / Biel Torres Malpesa

I, per cert, és el sisè membre de Cap Vermell que fa el Pregó del Mercat Medieval. Enhorabona!!!!