“L’època del corró a Capdepera s’ha d’haver acabat. A partir d’ara, l'equip de govern ha de consensuar les seves decisions amb la resta de partits i amb els ciutadans”

En el darrer Ple ordinari, corresponent al mes de setembre, es varen tractar molts d’assumptes, però en primer lloc volem tornar a mostrar el nostre rebuig a la dedicació de la regidoria de Patrimoni i Arxiu, que ara recaurà en la persona de la Sra. Lorena Molinillo. El PSOE, amb l’ajuda del PP, ha fixat aquesta dedicació en un 75 %. No té ni cap ni peus que per gestionar el Castell de Capdepera i l’Arxiu Municipal s’hi hagin de dedicar més de 6 hores al dia i 14 pagues superiors als 1.700 € mensuals.

Quan la majoria dels governs progressistes municipals constituïts a Mallorca després de les darreres eleccions, amb la batlia de MÉS a molts d’ells, han optat per racionalitzar les dedicacions i sous dels regidors, resulta que Capdepera va en la direcció contrària.

Modificació del Reglament de Circulació. MÉS per Capdepera va proposar que la decisió de fixar a quins carrers del municipi s’hi aplicarà la zona blava de pagament i la zona ACIRE (circulació restringida als veïnats) no quedi tan sols en mans del batle, sinó que sigui el Ple el que ho decideixi. L’equip de govern s’hi va negar i en conseqüència va perdre la votació. Quan el PSOE vulgui democratitzar decisions de tanta transcendència tendrà el suport de MÉS.

Conveni amb l’Agència Tributària (ATIB). L’equip de govern proposava un conveni amb l’ATIB per a la gestió de determinades tasques relacionades amb el cadastre, com ara canvis de titularitat i obra nova. Aquest acord suposava el pagament a aquell organisme d’11.000 € anuals i un 15 % de cada liquidació, una suma totalment desorbitada. Existeixen alternatives menys costoses que no s’han volgut explorar i per tant MÉS va votar en contra de la proposta de l’equip de govern.

Modificacions de partides pressupostàries. Novament, i com ha passat repetidament en els darrers anys, l’equip de govern pretenia acudir a la partida per a arreglar l’abocador a fi de dedicar-la a tot tipus d’actuacions no previstes inicialment. Partint del posicionament de MÉS, que sempre ha estat contrari a aquesta forma d’actuar, vàrem valorar quines actuacions eren necessàries i urgents. Així, ens vàrem abstenir per permetre les transferències de crèdit que s’han de dedicar a a la construcció d’una nova oficina turística a la Plaça dels Pins i per a la senyalització i difusió de les rutes senderistes.

En canvi ens vàrem oposar a dues partides per a actuacions a sa Font de sa Cala i a Canyamel, no perquè hi estiguem en contra, sinó perquè no han estat consensuades amb ningú. Quan l’equip de govern s’assegui amb MÉS per a consensuar a quins carrers i zones s’ha d’actuar no posarem cap problema per a aprovar aquesta partida. Tant sa Font de sa Cala com Canyamel són barris que han estat abandonats durant anys i necessiten inversions, però aquestes les hem de decidir entre tots.

Finalment, ens vàrem oposar a la transferència de crèdit per a instal·lar una pèrgola gegant a la zona de la parada de taxis de la plaça dels Pins de Cala Rajada, al llarg de tot el carrer Bustamante. Una actuació d’aquestes característiques, que tendrà un gran impacte en la fesomia de Cala Rajada, no es pot negociar tan sols amb un gremi professional. Estam d’acord en millorar les condicions de treball dels taxistes però aquestes decisions s’han de consultar també amb els veïns i amb la resta de partits de l’oposició.

En definitiva, o l’equip de govern pren consciència de que no pot prendre decisions de transcendència sense comptar amb els ciutadans i la resta de partits, com ha fet fins ara, o es trobarà amb nombroses propostes que seran tombades per l’oposició.

 

MÉS per Capdepera