Dia 2 de juny, en motiu del dia del Corpus, Càritas Mallorca va presentar la Memòria del 2012.

Aquestes són les dades referides a Capdepera i Cala Rajada.







Dia 2 de juny, en motiu del dia del Corpus, Càritas Mallorca va presentar la Memòria del 2012. Per aquest motiu hem rebut un recull d’informacions referides a l’Arxiprestat de Llevant i a la feina de Càritas Llevant (tècnics, voluntaris, parròquies…) durant el 2012. Aquesta informació est distribuïda per pobles amb les peculiaritats de cada un d’ells i dels seus GAS (grup d’acció social “voluntaris”). Us reproduïm les referides al nostre municipi. Si voleu veure tot el document clicau al PDF.

L'introducció de la memòria de la zona de Llevant és a càrrec de Miquel Mulet


A més necessitat, més solidaritat

“Llegint la Memòria que teniu a les mans, el primer que he comprovat és que les cifres han augmentat en comparació d’un any a l’altre. Entre elles, han augmentat les famílies que es queden sense cap ajuda, com també altres famílies que han hagut que començar a cercar suport en els serveis de Càritas i que mai ho havien fet. Més, si per una part han augmentat les xifres de les necessitats, Càritas ha enfrontat la problemàtica que viu gran part de la població, no tirant la tovallola, sinó cercant una solució al problema de cada família, escoltant persones, repartint el menjar, donant ajudes puntuals, d’una manera especial davant els desnonaments en què s’han trobat moltes famílies...

I Càritas som tots. Si la crisi ha anat en augment, també són molts els qui han pres conciencia del moment de necessitat i han entès que havien de compartir amb els altres, vivint una vida més austera, donant part del seu sou o ajudant com a voluntaris. És el més important que podem fer, mentre esperam el dia en què tothom pugui tenir el seu mitjà de vida.”

Mn Miquel Mulet Bujosa, Arxipreste de Llevant i Rector de Capdepera i Cala Rajada


DADES I XIFRES DE L’ARXIPRESTAT DE LLEVANT

Suport i acompanyament individual i familiar: 432 persones

Acompanyament i suport per a la inserció laboral: 488 persones

Suport econòmic destinat a les persones/ famílies : 24.543 €

CALA RAJADA - CAPDEPERA

Suport i acompanyament individual i familiar: 48 persones

Acompanyament i suport per a la inserció laboral: 52 persones

La vulnerabilitat social de la població de Cala Millor i Cala Rajada és un clar exemple de la precarietat laboral de la temporada turística amb contractes cada vegada més curts i amb salaris més baixos. Això provoca que, durant els mesos d’inactivitat laboral, els ingressos familiars siguin insuficients per tenir les necessitats bàsiques cobertes.

El participants dels projectes de Càritas són persones/ famílies, dels quals hi ha un 25% espanyols, això ens indica que la crisi econòmica ha minvat el suport de les xarxes familiars i les famílies recorren als serveis de Càritas per rebre suport.

Filosa Cala Rajada

Filosa és un punt d’economia solidària per sensibilitzar la societat i fer denúncia de les injustícies socials. A més, s’ha convertit en un espai on la gent troba una mà amiga davant les seves dificultats. A Filosa podem trobar els productes provinents dels diferents tallers d’inserció social de Càritas.