Image

30 anys d'Ajuntaments democràtics a Mallorca (1979-2009)

 
   El Consell de Mallorca celebrà, amb un acte institucional, l’aniversari dels 30 anys d’ajuntaments democràtics a Mallorca. L’acte es tancà amb una fotografia conjunta dels primers batles democràtics. Per Capdepera hi assistí Salvador Moll.  
   
   La celebració tingué lloc dia 4 d'abril en el Teatre Principal de Palma. Els exbatles reberen una medalla commemorativa.
   En aquest acte, els representants actuals de la ciutadania reberen un pergamí gravat amb la primera composició de cada consistori. També s'ha pogut veure un vídeo amb declaracions dels primers batles democràtics, en què han explicat com varen viure l'experiència en primera persona. 
   L'exbatle d'Artà, Jaume Morey, es va referir als inicis de la democràcia local en nom de tots els batles i regidors, homes i dones, que treballaren fa trenta anys per iniciar un camí que, va dir, no s'ha d'aturar. "Llavors, superàrem la mancança de recursos i la inexperiència, amb ganes de fer feina, des de la transparència, la proximitat i la fidelitat als ciutadans", va dir Morey. "Una feina -va afegir- de tots plegats que ha arribat fins avui, moment en què les institucions són més sòlides i capaces i en què ningú no posa en dubte la seva eficàcia".