Antoni Flaquer “Coix

 

Els de la dreta són Biel Rullan “Tugores”, vingut de Valldemossa, la seva dona Elionor Fernández “Murta”. La família del centre és la de l'administrador de duanes del moll de Cala Rajada i la seva esposa. A l’esquerra, Sebastià Melis i la seva esposa Maria Sirer de na Velleta.

El matrimoni de l’administrador de duanes adoptà na Paca Morey, de nina, a qui veiem a la foto feta tot una senyoreta. Aquesta família l'educà i li donà estudis; va estudiar a la Puresa de Manacor i va esser la seva hereva.

De major la casaren amb en Pep Fuster, conegut com “es Cubano”, que vivia a Camagüey; es casaren per poders, ella a Cala Rajada i ell a Camagüey. El matrimoni dels pares adoptius l'acompanyà a Barcelona, on agafà vaixell cap a Cuba per reunir-se amb el seu marit.

Anys mes tard tornaren a Mallorca, muntaren una botiga per a ella i ell comprà una barca de bou, el Camagüey, i tingueren quatre fills: Pedro, Rogelio, Margot i Antònia.

Un mal dia de 1941 sortiren a pescar el pare i el dos fills, amb un llaüt, i mai més tornaren. Fou una pèrdua molt sentida i recordada.

A la segona foto, na Paca Morey i la seva alumna, na Magina; al costat, uns mariners adobant xarxes a l’ombra d’uns arbres, davant ca n'Epifanio Fàbregas, primer estiuejant. Els arbres, anomenats belles-ombres, foren sembrats de petits, duts de Puerto Rico. En tot el moll no n'hi havia d'altra, d'ombra.