Fòssil de 50 milions d'anys

i de 3 metres d'alçada d'una

fulla de garballó, Sabalites sp.


Museu de LiverpoolTrobat a la Pedrera de Folly Quarry en el Lewis Ranch, prop de Kemmerer Wyoming, Western Lincoln County, Wyoming, EUA.

El full va ser trobat en una formació rocosa que té moltes plantes i animals fossilitzats espectaculars. Aquestes restes fòssils proveeixen evidència d'una mirada poc comú en el món de fa 50 milions d'anys. En aquest moment Wyoming era una zona subtropical càlida, amb vegetació exuberant i exòtica a la vora dels grans llacs d'aigua dolça. Això és molt diferent de la de Wyoming d'avui que té un desert d'alta muntanya amb neu de l'hivern llargs i temperatures sota zero.

El full de palma es troba en una roca de pedra calcària coneguda com Fossil Butte Membre de la Formació Green River. Durant l'Eocè (fa 50 milions d'anys) està format com sediments que estava sent dipositat en llacs d'aigua dolça. La falta d'oxigen en l'aigua fou possiblement la causa de la proliferació d'algues, que provocà la mort dels animals i plantes al llac. La manca d'oxigen també es va aturar l'acció bacteriana a la part inferior del llac. Això significà que els animals morts i les plantes que normalment s'haurien podrit, es van conservar amb uns detalls excepcionals.