Capdepera som tots

 

 

Acabam d’encetar el 2012 i encara fa olor de nou. Tan jovenet com és, no sabem cap on prendrà ni què serà, de gran, per bé que els profetes més malastrucs sembla que gaudeixen fent els pitjors pronòstics. En tot cas, i a banda dels vaticinis pessimismistes d’algunes sibil·les, no estaria malament que ens demanàssim què en volem fer, nosaltres, d’aquest nadó i, tot seguit, posar els cinc sentits per mirar que creixi condret.

Per la nostra part, els de “Cap Vermell” ens hem proposat treballar, en la mesura de les nostres possibilitats i de les nostres forces, per fer més suportables els propers dotze mesos, per escoltar la vostra veu i divulgar les vostres inquietuds, per contar-vos tot allò que sapiguem de l’actualitat del nostre poble, per contribuir a la cohesió social d’aquest municipi... En definitiva, per estar al vostre costat.

És evident que les xifres que us oferim en un altre article, referides a les estadístiques del 2011, ens encoratgen. El creixement de “Cap Vermell”, un any més, ha estat espectacular, però les dades, a banda de la lògica satisfacció, també ens carreguen d’una responsabilitat que augmenta en la mesura que ho fa el nombre de lectors. De cada vegada sou més els que us atansau a aquesta gran família que és “Cap Vermell” i per tant ens sabem observats per més ulls. En conseqüència, de cada dia ens consideram deutors de sensibilitats més nombroses i diverses.

La nostra petita comunitat local és un reflex prou interessant de la complexitat de la societat global. Aquí, com posa en relleu dia a dia aquesta pàgina, passen moltes coses, som un conglomerat humà heterogeni i, a pesar del fre de la crisi, constituïm un poble en estat permanent d’efervescència. El nostre desig seria abastar tots i cada un dels batecs del cor del municipi, però la modèstia dels nostres mitjans i el voluntarisme sobre el qual se sustenta la nostra acció, ens limiten. És a dir, que no arribam pertot, i ens sap greu.

És per tot això que, una vegada més, apel·lam a la vostra participació directa en una empresa que, ja ho deveu saber, no dóna més guanys que la satisfacció d’estar al servei de la nostra gent. Una fotografia, una vídeo, una informació, una carta, una col·laboració..., qualsevol cosa que considereu que pot enriquir i vertebrar la comunicació – és a dir, que pot enriquir-nos com a societat –, seran benvinguts per l’equip de redacció i contribuiran a fer visible la pluralitat que atresoram. Alguna vegada hem rebut queixes perquè hem deixat de publicar això o allò i, cosa que encara ens dol més, adesiara s’ha atribuït a una certa predeterminació. Però allò cert és que tals llacunes informatives sempre responen a la ja manifestada incapacitat de ser pertot i, cosa més certa encara, mai hem deixat de publicar res que ens hagi arribat si hem tengut identificat el comunicant i el to s’ha cenyit a unes normes de respecte que no volem transgredir.

Amics lectors-col·laboradors, feis-vos vostre “Cap Vermell”, emprau-lo per a aixecar ponts i estrènyer lligams amb tot el poble. Poques vegades pensam que, tot i ser una web d’abast local, és molta la gent de fora poble que ens segueix i ens té de referència. Més d’una vegada hem assessorat companys d’altres municipis i són freqüents les nostres imatges a mitjans de comunicació illencs... Per a ells, que sovint ens lloen, som el portal d’entrada al municipi. I Capdepera som tots.

Com dèiem al principi, ens hem de posar en marxa perquè aquest any 2012 creixi condret i en bona mesura depèn de nosaltres mateixos. “Cap Vermell” hi vol contribuir. Ja veis que no descansam ni el dia de Cap d’Any. Estam al vostre servei.