1 CONFLICTE

2 ESPAIS

3 INFRAESTRUCTURES

4 ESDEVENIMENTS

5 PROJECTES MEDIAMBIENTALS

6 TEMES PENDENTS

 1+2+3+4+5+6= 21

21 temes de què parlar el 2008

0  PREVI:  GESA. A hores d'ara ja està decidit. Parlarem de les obres tant si se soterren com si no, però el contenciós s'haurà acabat.  


1  CONFLICTE: La policia. 

La justícia hi haurà de dir la seva, un vegada que l'instructor recomanà obrir expedients. Mentre, la maror continua pel carrer Roses, amb denúncies i amenaces entre policies.  

 


2 ESPAIS per inaugurar: la piscina i la residència.

El primer sembla el conte de mai acabar; a més, haurem de parlar de la seva gestió, preus... La residència, tot i no ser gestionada per l'Ajuntament, arrossega un seguit d'incògnites: qui hi podrà anar del poble, com s'ha seleccionat el personal, etc.  


 

3 INFRAESTRUCTURES per fer: El multiusos, el nou Ajuntament i el nou edifici de l'Institut.

 

-L'edifici multiusos a Cala Rajada està a punt d'adjudicar-se. No hem vist res, però ha de ser el gran centre sociocultural de Cala Rajada.

 

-Aquesta legislatura sí. Sembla que el nou ajuntament serà realitat. Ara bé, fer-lo suposarà molts de canvis i tragins.

 

- Del nou edifici de l’Institut, annex a l'actual, que es construirà a la zona nord del solar, en sabem allò que ens va dir na Maria Antònia Sancho, la seva directora.  

 


4 ESDEVENIMENTS: 150 anys, nova dinàmica en les nostres fires, Claudia Troppa a Pekín i la renovació de l'herba al camp de futbol.

 

- El 2008 serà l'any de la commemoració dels 150 de Capdepera com a municipi independent d'Artà.  

- Les nostres fires: el Mercat Medieval i la Mostra de la Llampuga sembla que tendran una nova embranzida tant en la gestió com en la dinàmica que l'Ajuntament vol donar-los.

 

-El 2008 és any olímpic i, si no hi ha lesions per enmig, per primera vegada en la història d'aquest poble, una atleta gabellina, Claudia Troppa, prendrà part en uns jocs olímpics. Tendrà tot el poble darrere!.

 

- I si fórem dels primers a tenir un camp de gespa artificial, ara ja toca baratar-la. Diuen que la gespa d'ara dura molt més. Pel que valdrà, tant de bo sigui veritat.  

 


5 PROJECTES MEDIAMBIENTALS: La reserva marina, el tancament definitiu de l'abocador, les plaques fotovoltaiques, la recollida selectiva a Cala Rajada i la regeneració dunar de Cala Agulla.

- La Reserva Marina, de la qual tant hem parlat, s'ha d'aplicar amb tot el seu rigor i recursos.

 

- El tancament definitiu de l'abocador per a fer-hi un camp de plaques fotovoltaiques és un projecte molt ambiciós i la primera passa per a disposar d'alguna autonomia energètica.

 

- La recollida selectiva a Cala Rajada, donada la seva complexitat, també durà molta feina.

- Pel que fa a la regeneració dunar de Cala Agulla i al manteniment de la resta de platges del municipi, és una necessitat que no podem ni aparcar ni oblidar.

 

Molta feina té el departament de Medi Ambient d'aquest Ajuntament. Tot està fer fer.

 


TEMES PENDENTS: El tren, la temporada turística, la llei de dependència, l'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, el creixement demogràfic del municipi (amb la necessària adaptació de la normativa urbanística),  i l'educació dels nostres fills.

- La temporada turística sempre serà objecte d’anàlisi, enguany Pasqua és molt prest, alguns hotels encara no hauran obert, o després tancaran l’abril, sense oblidar que els anys olímpics i l’Eurocopa a Àustria i Suïssa poden determinar les vacances del mercat alemany.

 

 - Ningú qüestiona que el factor humà és el capital  més preuat d’una empresa i d’un país. Sols amb un impuls decidit i continu en matèria educativa podrem créixer com a poble i aconseguir el nivell de qualitat en els serveis que oferim. 

 

- El desenvolupament de la llei de dependència ha de tenir un reflex en els servies socials del poble.

 

- L'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics suposarà en el 2009 que els tràmits municipals es puguin fer per la web i que hagi d’haver-hi espais wifi al municipi. Tot està per fer en aquest sector.

- Pel que fa al creixement demogràfic ens hem d’assegurar uns serveis dignes i replantejar-nos, com a comunitat autònoma que més creixement ha tengut els darrers 10 anys i on ha augmentat la vivenda en un 270%, on són els límits definitius.

 

 - I, des de Cap Vermell no oblidarem mai el tren, com a mitjà de comunicació col·lectiu i sostenible, ecològicament parlant. I el continuarem reivindicant, conscients que Capdepera continua sofrint la marginació més gran de Mallorca a nivell de transport públic.   

 

Tots aquests temes, amarats d'unes eleccions generals que tendran lloc dia 9 de març i a les portes d’una crisi econòmica pronosticada ja fa un any, seran allò de què ben segur parlarem el 2008. Si se n’esdevenen altres desitjam que vagin per bé.

 

 

                      1+2+3+4+5+6= 21.  Coratge gabellins!