S’autoritza el batle de Capdepera a signar un conveni de col·laboració amb el Consell

 

Contràriament a la plenària extraordinària de dia 11 d’octubre, en què hi hagué debat i esforços per aconseguir un text assumible per tots els partits polítics representats, que allargaren la sessió, en el ple del dia a penes hi va haver lectura de la proposta i aprovació per assentiment.

Es tractava de sol·licitar una subvenció, si no ho vam entendre malament, de devers 130.000 euros, a més de la redacció del projecte, del departament de Cooperació Local del Consell de Mallorca per a instal·lar hidrants la terme municipal de Capdepera.

Les intervencions no van anar més enllà d’algunes puntualitzacions fetes per una regidora de MÉS, demanant si hi havia un registre dels  hidrants (boques d'aigua) que no funcionaven  i si en el projecte estava inclosa la seva revisió. S’informà que el projecte inclou les propostes i està tutelat pel Consell de Mallorca, i es recordà també que la subvenció és de tot el projecte i el manteniment correspondrà a l’Ajuntament.

Tant la proposta,  com la prèvia ratificació d’urgència, s’aprovaren per unanimitat.

 

Per a ampliar l’informació: 

“El Consell de Mallorca destinarà prop d’un milió d’euros a instal·lar i adequar hidrants a les xarxes d’aigua potable municipals de set municipis, per resoldre qualsevol tipus d’emergència en els nuclis de població.

En total, es posaran 102 nous hidrants i s’adequaran o senyalitzaran els 322 ja existents a municipis amb poblacions d’entre 8.000 i 12.000 habitants. Els beneficiats seran AndratxCamposCapdeperaSant LlorençSanta MargalidaSantanyí i Son Servera.

Es prioritzaran, com a punts d’instal·lació, les entrades a les poblacions i nuclis urbanitzats de titularitat municipal, les zones i polígons industrials, i el nucli urbà.

Es tracta de la quarta fase d’un projecte global per establir una xarxa, a tota l’illa, que garanteixi la màxima eficiència per als Bombers de Mallorca.”