VETLERIES DELS DARRERS DIES

El passat dijous dia 10, per comptes d'una, en tenguérem dues, de vetleries. Amb la presència de les càmeres d'IB3 i a l'escalfor d'aquesta revifada que sembla viure el món de la llata, a l'Escola de Música i a l'associació "Ca Nostra" de la tercera edat, s'organitzaren sengles reunions, molt concorregudes ambdues, intentant reviure l'esperit dels Darrers Dies i de les vetlades amb l'obra de pauma com a centre de la vida gabellina. Com no podia ser d'altra manera, hi va col·laborar l'associació d'"Amics de sa llata".

Especialment a l'Escola de Música, la intenció era la de donar a conèixer als nins i nines del poble, com eren aquelles trobades que, fins passada la meitat del segle passat, a més d'una primordial finalitat econòmica, serviren per a vertebrar la vida social, les relacions de veïnatge i no poques iniciatives culturals.

La música, les cançons de sempre, no hi podien faltar, com a element de distensió i d'esbarjo, de quan la televisió i Internet encara no havien irromput en les  nostres vides i no havien girat el calcetí del nostre oci. Vegeu.los, a ells i elles, quines cantades.

I com que ens trobam en el temps que ens trobam, els dsifressats hi havien de posar la nota de color i l'esperit de bauxa propi d'aquests dies de Carnestoltes.

Devers l'associació "Ca Nostra", l'ambient, inicialment, va ser molt més auster. La gent anava per feina, com si fos una vetleria "de veres", cap cot i fent llata a les totes. Alguns s'ho miraven prim compte, tot intentant esbrinar els secrets de l'art de trenar les palmes.

A darrera hora, els de l'Escola de Música hi comparegueren, duent amb ells la música i el trull. I tots plegats acabaren la vetlada en un ambient típicament carnavalesc. Ah!, i amb xocolata i ensaïmades, que no està gens malament.