L'Institut Balear de l'Energia (IBE) està desenvolupant tres instal·lacions a Cala Rajada, el Pil·larí i la Ribera



A cada participant que es vulgui adherir a l'autoconsum, se li assignarà una potència entre 1 kW i de 2 kW

La Conselleria d'Empresa, Ocupació o Energia, mitjançant l'Institut Balear de l'Energia (IBE), ha llançat la convocatòria pública de participació de tres instal·lacions d'autoconsum compartit a Cala Rajada, el Pil·larí i la Ribera a Palma.

L'IBE està desenvolupant tres instal·lacions solars fotovoltaiques d'autoconsum compartit que s'ubicaran: a l'habitatge de protecció pública (HPP) del carrer de Pizarro de Cala Rajada, amb una potència de 10 kW; als edificis d'habitatge de protecció pública de l'IBAVI al Pil·larí, que sumen ambdós una potència de 90 kW; i, finalment, a la Ribera, Palma, de 20 kW.

Els beneficiaris, els particulars i les empreses situades en un radi de 2 km de l'entorn de les instal·lacions d'autoconsum, podran consumir energia directament sense cables, obres, ni manteniment, pagant una petita quota anual segons la potència sol·licitada. A cada participant que es vulgui adherir a l'autoconsum, se li assignarà una potència d'1 kW en cas d'habitatges, i de 2 kW en cas d'activitats econòmiques. A més, es fixa en 100 euros la quota de participació per cada kW de la instal·lació.

L'atribució de les quotes de subscripció de la instal·lació d'autoconsum compartit donen dret a participar de la seva producció elèctrica durant el període de dotze mesos, prorrogable automàticament fins als quatre anys des de la posada en marxa de la instal·lació.

Pel que fa a la potència corresponent a locals amb activitat econòmica, com a màxim serà de 30 kW en el cas del Pil·larí; 4 kW a Capdepera, i 6 kW a la Ribera.

Els autoconsums compartits permeten que les persones o empreses que no disposen d'espai en els seus habitatges per a tenir el seu propi autoconsum puguin contribuir a la transició energètica mitjançant l'ús d'aquest model de consum energètic. A més, hi facilita l'accés a les persones que estan de lloguer sense haver de fer la inversió, amb el que suposa la inquietud de saber el temps que viuran en aquest domicili.

Els participants poden presentar la seva sol·licitud a través de la pàgina web de l'Institut Balear de l'Energia (IBE) www.institutbalearenergia.com, presencialment a qualsevol oficina per a la transició energètica (OTE) o a través de l'Oficina Itinerant, que es desplaçarà als municipis en qüestió fins al 18 d'octubre a les 23.59 h.