Penjada de la banderola a la façana de l'Ajuntament amb motiu del Dia Mundial per la Prevenció del Suïcidi.



 El lema de 2024 és  "Canviem la narrativa"








10 de setembre 2024







L'objectiu d'aquesta celebració és promoure la conscienciació sobre el suïcidi i la seva prevenció, així com reduir l'estigma associat a aquesta causa de mort. La celebració de la jornada, instaurada l'any 2003, és una iniciativa conjunta de l'Associació Internacional de Prevenció del Suïcidi (IASP, per les seves sigles en anglès) i l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

El suïcidi representa un greu problema de salut pública i, a més, provoca un gran impacte físic, psicològic, emocional i social a les persones i famílies afectades, i a la comunitat en el seu conjunt.

El procés fins arribar al suïcidi acostuma a ser gradual i evoluciona al llarg d'un temps. La persona afectada, vulnerable per algunes característiques personals i socials, es troba immersa en un procés on va acumulant situacions complexes que la van debilitant. En un moment donat, una situació pot deixar-la sense l’energia suficient per afrontar una crisi i abocar-la a realitzar el gest suïcida. 

La millor forma de prevenir el suïcidi és parlant-ne obertament. Poder parlar sobre el suïcidi permet reduir el patiment, l’angoixa i l’aïllament i, alhora, demanar i oferir ajuda.

L´esdeveniment centra l´atenció en el tema, redueix l´estigma i crea consciència entre les organitzacions, el govern i el públic, donant un missatge singular que el suïcidi es pot prevenir.


A Capdepera, a més de penjar la banderola a la façana de l’Ajuntament, va tenir lloc una xerrad-col·loqui organitzada per 3salut mental i (des)Integrades amb la col·laboració de l'Ajuntament de Capdepera i el finançament del Govern de les Illes Balears, sota el títol ”DEL SUÏCIDI, EN XERRAM”. L’activitat es va dur a terme al Centre Cap Vermell.