Es fa viral la queixa d'una turista per haver de pagar el pàrquing de Cala Agulla



        
Un cap de setmana aparentment tranquil a Cala Agulla i, per extensió a Cala Rajada. Res a veure amb la setmana passada. Qualque grup esporàdic de joves turistes, però poca cosa. Es veu que això va a tongades, depenent de si hi ha pont o no a Alemanya. El cert, en qualsevol cas, és que a la zona problemàtica de la platja aquest cap de setmana hi havia poc trull, i a un conegut bar que hi ha a la zona dunar poca gent a la terrassa i gens de brutor pels voltants, una imatge poc habitual si es compara amb caps de setmana de juny d'altres anys.
 



La disminució del turisme de festa i excessos a l'inici de la temporada és una tendència? Segons recents declaracions de la presidenta de l'Associació Hotelera les resposta és que sí. Però des de Cap Vermell ens hem proposat fer un seguiment d'aquest mes de juny i al final dir la nostra, després de demanar també l'opinió a les parts implicades. De moment podem dir que, des de mitjan maig, hi hagut dues setmanes mogudes i dues de tranquil·les.

Pel que fa a la carretera que condueix al pàrquing de Cala Agulla s'ha de dir que la recent revisió dels pilons i pedres ha aconseguit disminuir el nombre de vehicles que aparquen a la zona boscosa. Però no per tot, ja que hi ha un punt negre, a l'entrada d'un camí on no hi ha pilons, i on precisament diumenge capvespre hi havia els dos únics cotxes mal aparcats. Volem suposar que la policia local hi passa de tant en tant.

Per cert, el pàrquing estava ben ple aquest diumenge capvespre, molta afluència per ser un mes de juny. Un pàrquing, el de Cala Agulla, que va ser notícia a diversos mitjans de comunicació per la queixa d'una turista a la xarxa social Tik Tok per haver de pagar. @SrtaKaotika deia a la seva publicació que “als turistes no ens volen però si que ens saquegen”, afegint que no hi havia alternativa a prop de la costa, no sabem si referint-se precisament a la prohibició d'aparcar al pinar. Les respostes de molts de mallorquins no es varen fer esperar, criticant l'actitud de la turista i explicant que els residents han de pagar serveis a un cost molt alt precisament a causa de la massificació turística.