Dies 12 i 13 de novembre el Parc Natural de la Península de Llevant va celebrar el 21è aniversari amb diferents activitats: els i les participants van fet un recorregut pel bosc de les fades i van aprendre sobre la toponímia del parc. A més, hi va haver un taller de llata i una amollada de tortugues.
Per acabar l'aniversari, el mestre cisteller Joan Farré va oferir un taller on ensenyà a elaborar una cistella tradicional amb brollims d'ullastre.
En les activitats van participar uns 150 persones, bàsicament famílies, que van gaudir de les propostes amb un ambient molt festiu. Els encarregats de dur a terme les activitats van motivar molt als assistents, especialment als infants que va participar en una contarella de Josep Lluís Pol i Llompart del Centre de Matemàtiques, que se va publicar i esgotat (estan pendents de reeditar-la).
Divendres, 18 de novembre, també se va presentar el llibre “L’obra de la pauma. Cistelles, graneres i cordats”, reeditat per Finis Africae amb la col·laboració del Parc de Llevant, a càrrec de Andreu Ramis i bona part dels qui van participar en el projecte, fa 32 anys. La presentació comptà amb la presència de membres de de l'Associació Art de la Pauma que feren llata “in situ”. Aquest llibre ja va ser presentat a la Setmana del Llibre en Català 2022 al pati de La Misericòrdia, a Palma.
També divendres 18 de novembre, en Agustí Torres va explicar el projecte que du a terme amb SharkMed. Comentà que n’hi ha moltes varietats de taurons en el Mediterrani, que molt són desconeguts pel públic en general, però que el seu nombre d’exemplars va minvant i cal aturar el decreixement d’exemplars. Dos biòlegs marins van explicar la feina que fan amb una planxa de surf enmig de la mar amb una càmera protegida per observar els taurons que s’apropen. Comentaren que observen moltes tintoreres, que són l’espècie més comuna a les illes. Mostraren uns vídeos amb exemplars amb hams a la boca o xarxes, com a mostra de la incidència negativa dels humans, a més de la pesca. Per altra banda, comentaren que els taurons no ataquen, com hem vist a moltes pel·lícules, ans al contrari quan s’apropen juguen o interaccionen sense atacar. Una xerrada molt interessant.
Per acabar, amb aquestes noticies del Parc de Llevant, informen que estudiants d'Erasmus de 5 nacionalitats diferents (Alemanya, Estònia, Països Baixos, Romania i Turquia), que fan un intercanvi amb l'alumnat de l'IES Llorenç Garcies i Font, van recórrer el Parc Natural de la Península de Llevant. La temàtica de l'Erasmus és el medi ambient i, per això, el personal del parc els ha parlat de la conservació del parc i de la necessitat de reduir els residus. De la mà de l'Associació Art de la Pauma han conegut el procés de la llata, una alternativa als plàstics.