L'Ajuntament de Capdepera i la Universitat de les Illes Balears, dins el marc de la Càtedra de Medi Ambient i Turisme, han elaborat el llibre "La biodiversitat de Capdepera" per a divulgar el patrimoni natural del municipi de Capdepera




Dins el marc de la càtedra de medi ambient i turisme que realitzen conjuntament la UIB i l'ajuntament s'ha creat el llibre "la biodiversitat de Capdepera" que inclou la flora i fauna del municipi. Aquest llibre ha sigut elaborat per Samuel Pinya, Esperança Perelló, Nil Lassnig, Llorenç Gil i amb il·lustracions de Xavier Canyelles.

Aquest llibre ha sigut editat en català, castellà, anglès i alemany, i ho podeu trobar de manera gratuïta a disposició vostra a les oficines de turisme de Capdepera, de Cala Rajada i al Centre Cap Vermell.



El regidor de Cultura, Pere Terrasa ha volgut remarcar la importància d'aquesta càtedra i d'aquest llibre informatiu que els visitants del nostre municipi podran consultar i que contribueix tant a conscienciar sobre la diversitat de la flora i fauna del nostre municipi com a arribar a un visitant molt involucrat en el medi ambient, la natura i la tranquil·litat.



El batle de Capdepera, Rafel Fernández vol agrair a la Universitat de les Illes Balears i a totes les persones que han col·laborat en aquesta càtedra la seva feina per ajudar a aconseguir un turisme més sostenible i conscienciat en la conservació de la natura. Accions com aquesta i mirant a un futur proper ens ajudaran a convertir-mos en un destí turístic no sols centrat en el sol i la platja, sinó també en la naturalesa i els encants dels nostres paratges, i contribuir en desestacionalitzar la temporada.


Dades del llibre.

El llibret esta pensat com a guia visual. Consta de 12 làmines dibuixades per  Xavier Canyelles Ferrà, amb les espècies més fàcils d'observar a cada hàbitat. Cada espècie esta marcada amb un nombre que es relaciona amb el seu nom cièntific i en català, castellà, anglès i alemany.

Els autors són Samuel Pinya Fernández, Esperança Perelló Alomar, Nil Lassnig Ballester i Llorenç Gil Vives del Grup de Recerca d’Ecologia Interdisciplinària. Les il·lustracions són de Xavier Canyelles Ferrà. 
Ha estat editat per la Càtedra de Medi Ambient i Turisme, Ajuntament de Capdepera i Fundació Universitat Empresa de les Illes Balears. Amb la col·laboració de  l'UIB, Red elèctrica d'Espanya i Biodibal.

Identifica 12 hàbitats:
- Alzinars
- Arbocerars
- Boscos de ribera, torrents i zones humides
- Brolles i màquies espinoses i penya-segats
- Carritxeres
- Medi marí
- Pastures naturals
- Pinars
- Vegetació ruderal (voreres de camins)
- Sistemes dunars i roquissars litorals
- Ullastrars
- Comunitat de xiprell i romani i estopars


Clica la imatge per descarregar la guia en format PDF