Divendres, 8 de juliol, va tenir lloc la primera edició de la Fira nocturna de la pauma, com a colofó de la II Setmana de l’Art de la Pauma.






Els artesans participants van omplir el carrer Fondo mostrant les seves creacions. A l’inici, na Maria Vives “Llissa” va fer una presentació explicant la importància de l’obra de pauma al llarg dels temps i donant les gràcies a tots els participants en la II Setmana de l’Art de la Pauma. En un altre article la publicarem íntegra.
 

La primera part de la fira va comptar amb l’animació de la Xaranga Els Esparralls de la Colònia de Sant Pere, que van ambientar amb tot un seguit de cançons i peces musicals molt alegres i festives.
 

La part musical se complementà amb les “Tres guitarres” d’ Elionor Gómez-Quintero, Maria Escales i Joana Colom, que rememoraren les cançons de les vetleries de Capdepera.
 

El grup Onades tancà el capítol d’actuacions amb les seves melodies.



A la fira hi participà Sa Cervisseria, Ses 3 Forquetes, Nou Segle XII i l’Orient, que afegiren la part gastronòmica de l’esdeveniment.
 

La llista de participants a les paradetes i fent llata en directe van ser:

- Madones de sa llata de Capdepera

- Pep Toni Ferrer des Secà de Sa Real.

- Can  Argos-Yolitas de Cala Rajada.

-  Espai Kamàndalu d'Artà.

- Jerònia Gelabert Palmer.

- Catalina Palmer de Sa Font d'amunt de s'Arracó

- Tomeu Cerdà i Xesca Coll de Pollença.

- Tasso Mattar i Pep de Carrossa d'Artà.

- Artesania La Palma des de 1935 de Capdepera-

- Club d'Amics Segona Edat d'Artà





Al Centre Melis Cursach  s’exhibí l’obra “Haikus de lletra” de Fina Massanet. Una sèrie de quadres de format petit i mitjà que nasqueren a partir de haikus entre els anys 2010 i 2022.  Una col·lecció preciosa.

“Mans que van soles
Un renou de rotllada
Llata que neix”

L’exposició de Fina Massanet  compateix espai amb les joies de Afuster joiers de Cala Rajada, peces inspirades en la llata d’espectacular bellesa. Una col·lecció que va nèixer l'any de la Llata i que encara es manté, convertida en tot un clàssic de la joeria gabellina

A més de regidors de l’Ajuntament de Capdepera i Artà, hi assistí el batle de Capdepera; Jaume Alzamora, Conseller de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca; i Marta Jordà, Directora Insular d’Artesania.



Enhorabona a l’Associació Art de la Pauma al Parc Natural de Llevant i a totes els col·laboradores per l’èxit de convocatòria i per la feina conjunta feta per gabellines i artanenques.