Intensa intervenció aèria (tres helicòpters i tres avionetes) a més d'efectius dels Bombers de Mallorca, l'Ibanat, Guàrdia Civil, Policía Local i Protección Civil. 




Al voltant de les 15,30h ha començat un incendi molt a prop de la depuradora de Capdepera, una zona forestal que ha aixecat una columna de fum ben visible des de Capdepera i Cala Rajada. La mobilització ha estat molt ràpida i efectiva donat que el foc estava molt a prop de les zones urbanes del municipi. A simple vista hem vist tres helicòpters que han recollit aigua de la bassa de Son Jaumell, molt prop del foc, i que han estat molt efectius. També han intervingut tres avionetes. A les 18h estava pràcticament controlat. 

A la foto des de l'avioneta i al mapa podeu veure la zona afectada.



Com es pot veure a vídeo, gràcies a la ràpida intervenció dels efectius, i a la professionalitat amb la qual han treballat, en poc temps la situació ha estat controlada. Es pot veure com els helicòpters es fiquen dins del fum per ser més efectius. El fet de tenir la bassa de la depuradora al costat també ha ajudat a la ràpida i contínua intervenció.



Atenent a l'informatiu d'IB3, s'han produït tres incendis gairebé alhora, però nosaltres només en tenim constància de dos. Un a la zona d'Es Putxet  (prop de la depuradora) i l'altre al camí de na Ferrera, devora el transformador d'electricitat. Aquest inici de foc se va considerar apagat a les 16:32 hores (informació IBANAT) havent afectat 0,002 Ha de pinar.



El més important, el d'Es Putxet, ha estat qualificat de nviell 0 i a les 18:30 hores se considerva controlat, afectant a 0,68 Ha de pinar (font IBANAT).


























Imatges Biel Vich, Miquel Lliteres, Vicenç Garau i redacció.