Les aigües de cala Gat, a Cala Rajada, van ser l’escenari on se celebrà el XXV Campionat Nacional de Caza Fotosub Apnea. amb la participació de 35 "caçadors de fotos" vinguts de diverses comunitats autònomes com Catalunya, País Basc, València, Galícia, Canàries i Balears. Dissabte, 9 d'octubre, se llançaren a l’aigua carregats amb les seves càmeres amb l’objectiu de otografiar el major nombre d’espècies possibles en 5 hores.
Estava previst que la prova es dugués a terme a Cala Lliteres però les condicions meteorològiques adverses no ho han permès. Com estava previst (s'havia reservat la zona) s'ha fet l'immersió a Cala Gat on les aígües estaven més tranquil·les .
Durant 5 hores, els participants van captar imatges del fons marí en la recerca d'espècies interessants, en una pràctica que conjunta la pràctica del buceig, la fotografia i el coneixemnt de les espècies.
A les 14h se donà per conclosa la prova i els concursants lliuraran les imatges a tres biòlegs, que certificaran que el nom vulgar i científic que ha apuntat el concursant es correspon amb l’espècie fotografiada. Per altra banda, el jurat, format per tres persones titulades com a jurat oficial de la Federació Espanyola d’Activitats Subaquàtiques (FEDAS), valorarà els aspectes artístics de les fotografies.
El dissabte vespre, a les 21:30h, al moll de Cala Rajada, en el transcurs dels actes del Cap de setmana del Peix Fresc, es lliuraren les medalles i els premis als tres primers classificats. La classificació ja està publicada a Cap Vermell digital.
Divendres va tenir lloc la inauguració del campionat al Centre Cap Vermell. El batle de Capdepera, Rafel Fernández; el president de la Federació Balear d’Activitats Subaquàtiques, Joan Mas; i Enric Redondo, en representació de la FEDAS, donaren la benvinguda als participants i els desitjaren sort per al campionat..
L’any passat es va celebrar a Cala Rajada el Campionat de Balears de Caza Fotosub Apnea, i enguany, des de la Federació i des de l’Ajuntament s’ha treballat per dur el Campionat Nacional fins a la costa gabellina. Cal recordar que gràcies a la reserva marina és una zona rica en espèciesa, com així ho certifica el bon nombre d'espècies "captades" durant la competició. Amb vista a l’any que ve, s’estudiarà la possibilitat de celebrar un Open Internacional de fotografia submarina en apnea a Cala Rajada.
Els participants valoraren molt positivament la zona i l'organització del Campionat.