El juliol ha estat un mes especialment calorós.




Tothom ens ha comentat que el mes de juliol d'enguany ha estat especialment calorós. Hi ha que ens han comentat que no recordaven un mes de juliol com aquest. Ha fet molta calor i el registre de temperatures mitjanes així ho mostren.
 Gairebé tots els dies la mitjana (cal dir que a les hores de migdia les temperatures han arribat a registres superiors) ha estat per damunt dels 25 graus i molts per damunt del 27. Destaca dia 24 amb la mitjana màxima de 27,6 ºC i dia 9 amb la menor amb 21,8 ºC.


Pel que fa a les pluges poca cosa a destacar, juliol ha estat un mes sec, com solen ser els mesos de juliol del clima mediterràni. Només s'han enregistrat 0,4 mm dia 23 i 0,1 mm dies 27 i 30. 

Cal dir que la nit del 31 de juliol a l'1 d'agost hi hagué un temps de tempesta amb fort aparell elèctric a tota Mallorca (se parlà de més de 4000 llamps caiguts). A Capdepera va ploure, però poc, s'enregistraren 2,5 mm.




Pel que fa al vent han hagut uns dies amb vent que superava els 25 km/h concretament dia 25 i 30, coincidint amb els dies que caigueren quatre gotes.




Com hem dit l'entrada del mes d'agost suavitzà les temperatures, una mica, amb dies ennigulats.



Aquí teniu el resum del mes amb les dades recollides per en Joan Espritiusanto: