Capdepera aposta per la seguretat i la bona convivència entre tots els segments turístics amb el treball de les unitats de Policia LocalFa quatre anys (2012) que l'Ajuntament de Capdepera va crear la Unitat Nocturna de la Policia Local formada per 9 agents i 1 oficial. L'objectiu era fer complir l'ordenança de convivència ciutadana, per aconseguir una bona relació tant entre la ciutadania del municipi com entre tots els segments turístics que visiten el poble i a més, assegurar el turisme de qualitat.

La Unitat Nocturna treballa tot l'any en horari de vespre: a l'hivern de 22:30h a 6:30 i els mesos d'estiu (maig-octubre) de 22h a 7h. Amb aquest augment d'horari a l'estiu solapen els torns d'horabaixa i matí per aconseguir que sempre hi hagi algun agent al carrer.  De dijous a diumenge la Unitat Nocturna té un mínim de 6 policies al carrer i  els divendres i dissabte, 8. Sempre són els mateixos agents els que treballen de vespre, així donen continuïtat a la feina i coneixen els problemes i conflictes presents. 

Durant els mesos d'estiu és quan augmenten els problemes als carrers de Cala Rajada i quan la Unitat Nocturna augmenta les seves funcions. A més de les tasques pertinents de la Policia Local (atendre les queixes dels ciutadans, els mesuratges sonomètrics, control del trànsit o control d'alcoholèmia) s'encarreguen de: 

- que la música dels locals no depassi els límits establerts (65db fins les 23h i 55db a partir de les 23h).

- a partir de les 00h la música dels locals no pot sonar al carrer ni a les terrasses.

- prohibit beure alcohol al carrer.

- prohibit treure vidre al carrer.

- a partir de les 00h està prohibit que els locals venguin alcohol.

- prohibit que els locals permetin treure alcohol al carrer.

- incivisme.

- prohibit caminar per la carretera i cantar i/o cridar a la via pública.

Tots aquests aspectes queden recollits a l'ordenança de convivència ciutadana de l'Ajuntament de Capdepera. El document explica que una falta lleu, com per exemple beure alcohol al carrer, té una multa de 60 a 750€, i una falta greu, com per exemple permetre treure alcohol al carrer, va des de 751 a 1500€.

En aquest aspecte de la seguretat, l'Ajuntament de Capdepera treballada colze a colze amb l'Associació hotelera i Delegació de Govern. Els establiments hotelers tenen l'obligació d'informar els turistes de tot allò que està prohibit al municipi, ja sigui en les activitats d'oci nocturn com a les platges. A més, la bona relació de la Unitat Nocturna amb les comerciants i propietaris de bars facilita la tasca diària

Cala Rajada és un municipi que acull segments turístics molt diversos, com famílies, gent gran i joves. Sobretot són alemanys, però també hi ha visites d'espanyols, frnacesos o danesos. Segons la Policia Local, el col·lectiu que més problemes genera són els joves d'entre 18 i 22 anys.

Tot i que la convivència i la pau a Cala Rajada ha millorat en aquests quatre anys es continua fent feina perquè els turistes, de qualsevol edat i procedència, gaudeixin de les vacances sense molestar-se entre ells ni les persones residents.