El temporal de vent ha obligat a efectuar la retirada del ficus de la plaça des Mariners



Amb motiu de la reforma de la plaça des Mariners, s’ha procedit a eliminar els arbres i arbusts que hi havia ubicats. Els més importants, per la seva grandària i magnificència eren un ficus, situat a un costat de la plaça devora el carrer Elionor Servera; i un garballó ubicat al centre de la mateixa plaça. L’exemplar de garballó s’ha trasplantat a la plaça del Centre Cap Vermell i el ficus, al polígon de Capdepera.


En un primer moment, quan començaren les obres, l’objectiu era mantenir el ficus a la plaça dels Mariners, però a causa de la força del vent, tal i com diu l’informe tècnic, “el lateral de la base de l’arbre s’aixecava sensiblement, posant en perill la seva estabilitat. La pluja i la retirada excessiva de la jardinera perimetral no afavorien la situació. “Per aquest motiu, i a conseqüència del perill de caiguda i de la ubicació especialment transitada per persones i vehicles”, es va decidir retirar-lo de la plaça.

La resta de vegetació ha estat trasplantada a diferents jardins del municipi, exceptuant els arbres que estaven malalts, que s’han tallat definitivament.  En el seu lloc se sembraran moreres bordes, tal i com es va decidir a les reunions de participació ciutadana.