Per Miquel Bestard



 
Preparador físic d'idees avançades






La vida futbolística com a jugador no va ser massa llarga per a Baltasar. Va començar a jugar amb el primer equip federat juvenil del poble, alguns partits amb els aficionats i primer equip de l'Escolar, així com amb la Penya Banca March (entitat en la qual treballà tota la seva vida professional), en els tornejos estiuencs que es van jugar allà pels 60-70.

Destacaria la faceta d'entrenador de Baltasar, ja que coincidírem moltes temporades en el club de Capdepera entrenant els dos en diferents categories; també coincidírem una temporada a Petra: ell entrenava els juvenils i jo, la primera preferent. A la temporada següent, Baltasar es va fer càrrec de l’equip de Petra de primera regional preferent.

Baltasar, amb unes idees molt avançades al seu temps quant a la preparació física dels jugadors, dedicà moltes hores a documentar-se sobre la preparació d’aquests, ja que en els anys que entrenava no hi havia, com hi ha avui, llicenciats en preparació física per l’I.N.E.F. l puc dir que dels anys 1977 al 1980, a part d'entrenar un equip del planter, Baltasar va fer la preparació física del primer equip, que jugava en primera regional preferent; va demostrar així com d’avançades eren les seves idees i com de ben preparat estava per al seu treball. Distribuïa els jugadors en grups més homogenis per a preparar-los físicament; es pot dir que individualitzà la preparació física segons la necessitat de cada jugador.

Una de les virtuts de Baltasar va ser la seva gran preocupació i atenció màxima al jugador del seu equip quan, per motius de lesió o altres, estava indisposat. Per a la recuperació dels lesionats i per al seu ús particular té en el seu habitatge un petit gimnàs. Els últims anys d'entrenador, Baltasar els dedicà a entrenar porters de l'Escolar. Per saber la bona feina que va fer, basta preguntar als porters, que van estar en els seus entrenaments, l'opinió que tenen d’ell.


Miquel Bestard