Un equip directiuUn equip és un grup de persones que es reuneixen i treballen en conjunt per arribar a una meta en comú. Per això, l'equip manté una certa organització que li permeti els seus objectius, tant esportius com directrius.
 
Un equip comprèn qualsevol grup de dues o més persones, amb pensaments diferents, que interactuen, discuteixen i pensen de forma coordinada i cooperativa. Un grup en si mateix no necessàriament constitueix un equip.
 
Per treballar en equip són necessaris
 
Complementarietat
Cada membre domina una parcel·la determinada del projecte.
 
Coordinació
El grup, si és una directiva, s'ha de treballar en equip, coordinat amb un líder al capdavant (president), el qual han d'actuar de forma organitzada amb vista a treure el projecte endavant.
 
Comunicació
El treball en equip exigeix una comunicació oberta entre tots els membres, essencial per a coordinar les diferents actuacions individuals.
 
Confiança
Cada persona confia en el bona actuació de la resta de companys. Aquesta confiança el porta a acceptar que s'anteposi l'èxit de l'equip al lluïment personal.
 
Compromís
Cada membre es compromet a aportar el millor de si mateix.
 
Tots els membres d'un equip puden originar la formació de la directiva d'un club.
 
Club de Futbol Escolar, format per membres d'equip.
 
L'equip de treball d'un club (directiva), en aquest cas per a un club de poble com l'Escolar. El treball és alhora per a distints equips de futbol. És important que l'equip de treball primer elabori unes directrius i complir-les, i després unes regles esportives pera aplicar a tots els equips.
 
Hi ha tanta gent involucrada en un club com l'Escolar que no és tan fàcil com sembla des de fora que tot funcioni a un cent per cent. Si els membres de la directiva són companys, amics de sempre, millor de les mateixes edats, que tinguin idees afins, treballaran més a gust, ja que normalment ja fa anys que es coneixen.
 
Un club de futbol pot ser el paradigma del treball en equip. El futbol és un esport d'equip, amb un reglament depenent del futbol que es practiqui, de 5/6/7/11 jugadors, futbol sala, etc., amb jutges que s'ocupen que en els partits les normes reglamentàries es compleixin.
 
Hi ha molta feina per dur un club endavant, feina no valorada, i per saber-ho s'ha de haver viscut. Des de fora tot és molt guapo. Els membres de la directiva fan la seva feina i la seva major satisfacció és que tot funcioni com ells pensen. Cercar col·laboracions, patrocinadors, socis, recaptar diners amb rifes, festes..., i tot això perquè el nin tingui més atencions. Les subvencions que avui es reben són inferiors a les d'anys anteriors i les quotes dels nins són insuficients per a cobrir els pressupostos.
 
Companyonia i treball en equip és el que pot donar millors resultats. Aquestes dues coses normalment generen entusiasme i produeixen satisfacció en les tasques recomanades. La companyonia s'aconsegueix amb el treball i l'amistat.
 
best