Presentaren el plat “Caneló vegetal farcit de vaca vermella menorquina glaseada amb notes de cacau amarg, sobre carabassa caramel·litzada amb flor de mel i coral cruixent”



El xef Metus Mustafà i el seu ajudant Joan Galian, van ser seleccionat com a finalistes del concurs culinari  “Vaca vermella menorquina”, que enguany celebrà la seva segona edició. Es tracta d’un concurs a nivell nacional que gaudeix d’un gran prestigi en el món de la gastronomia.
 

En Metus actualment és cap de cuina de l’Hotel Parque Nereida de Cala Lliteres, i malgrat la seva joventut te un ampli currículum i experiència en el sector hoteler i gastronòmic. Va ser guanyador del concurs “Tapa de la Llampuga 2019”, finalista del prestigiós concurs “Gamba de Sóller 2021” i finalista en el concurs d’Horeca “Mejor tartar Fourmet 2022”. Per la seva banda el seu ajudant pel concurs, en Joan, és un cuiner amb ampla experiència en restauració.

A la final van ser seleccionat 8 participants, constatant que els rivals eren xefs de gran nivell a l’àmbit nacional, alguns representant restaurants amb estrelles Michelin, i finalistes de diversos concursos gastronòmics molt prestigiosos.

 Els concursants disposaven d’una hora i mitja per cuinar “en directe”, amb la col·laboració dels seus ajudants. L’esdeveniment va tenir lloc en el Mercat des Peix de Ciutadella, i el jurat estava format per grans xefs  del com Koldo Royo (xef amb estrella Michelin), José Cortés (president de l’associació ASCAIB) i Sergio Fernández (conegut xef del Canal Cocina).
 Lliurament del diploma de finalista per Sergio Fernández


El xef Koldo Royo degustant els canelons...