A Formentor, Pollença, es troba la talaia d'Albercuitx.
De la mà d'unes imatges preses per Joan Ramon Bosch , us convidam a fer una aturada a un dels miradors més espectaculars de Mallorca





   Formentor, en el municipi de Pollença, és un dels paisatges més emblemàtics del nord de Mallorca.
   Es tracta d'una península estreta que s'allarga uns 12 km, i està recorreguda per una carretera que du fins al far de Formentor.
   Tot seguint la carretera, i abans d'arribar a la platja, hi ha dos llocs des d'on s'obtenen vistes immillorables: el mirador de la Creueta, amb l'illot del Colomer al fons, i la Talaia d'Albercuix.

Image

   La talaia d'Albercuitx, és una torre de defensa situada a gairebé 400 m per damunt del nivell de la mar i des d'on es pot contemplar una magnífica panoràmica sobre la badia de Pollença i la península de Formentor. Aquesta torre formava part del sistema de defensa de l'illa dels atacs corsaris.

Image

Image

    Des del Port de Pollença en direcció a Formentor, quan arribam al mirador de la creueta, a 3 quilometres del port de Pollença, en lloc de seguir en direcció a la platja de Formentor, girerem en direcció a la Talaia, que es troba a uns 2,5 quilometres d'aquest mirador, és una talaia de fàcil acces, i només haurem de caminar els darrers 500 metres per arribar-hi.

Image

Image


 Joan Ramon
Bosch
Cerdà