"Tenim un equip molt jove amb qualitat, i molta, però ens falta saber competir i ser un equip.
No és una retirada del futbol, o això espero, és prendre una decisió per, en un futur no llunyà, seguir gaudint d'aquest esport, sigui a Capdepera o a qualque altre equip."




- S'ha confirmat la retirada, al mig temporada, del capità de l'equip de l'Escolar: en Jaume Faba. Una retirada definitiva que ens agradaria matissar-la amb les seves pròpies paraules. Li hem fet aquestes preguntes
Què ha passat?
Quin és el problema del primer equip de l'Escolar?
L'actitud dels jugadors contribueix a no poder superar la situació?
Quines solucions hi veus?

i ell ha fet aquestes declaracions:

Fa des dels cinc anys que jug amb l'Escolar, on el meu padrí i el meu pare em varen inculcar l'estima pel club del poble, això ha fet que des de petit fins avui en dia hagi decidit jugar a Capdepera, però ha arribat el moment de fer un canvi.
Si llevem els quatre anys que vaig estudiar a Barcelona, puc dir que he jugat al club durant vint-i-tres anys. Els quals tenc molt bons records, anys molt bons i anys no tants. He gaudit de diferents ascensos (categories inferiors i amb el primer equip) i per mala sort també m'ha tocat viure els descensos del primer equip, des de preferent a segona regional amb pocs anys.
Durant aquests 4 darrers anys he intentat ajudar amb tot el que he pogut, realitzant d'entrenador, jugador o com aquest any de preparador físic i jugador. I crec que no m'han deixat gaudir de jugar al cent per cent.

Aquestes darreres temporades han estat molt complicades ja que sempre es comença molt bé però a mesura que van passant les jornades l'equip va abaixant els braços. El motiu, no el sé dir, però pareix que tothom té dins el cap, "un altre any igual" i és quan el cap s'enfonsa. Perdem dos partits seguits o partits contra rivals "inferiors" i ens costa molt canviar dinàmica. Guanyem tres partits seguits i es pensa que ja està tot fet. I està demostrat que no és així, s'ha de seguir treballant i entendre que els tots partits són iguals d'importants.



Avui en dia la societat ha canviat, i la mentalitat dels jugadors no és com fa uns anys, tenen una altra visió del futbol i del compromís, els quals al final tots s'han de respectar però jo no comparteixo.
Des de fa sis anys sóc el més veterà de l'equip i on la diferencia d'edat, jo personalment, l'he notat molt. La directiva, entrenadors i alguns aficionats em demanaven que "estires del carro", crec ho he intentat i he intentat ajudar als joves i a l'equip, però veig que no he estat capaç de complir amb aquest objectiu. Cada any he començat amb moltes ganes i il·lusió però he acabat molt cansat. Aquest any he acabat les forces abans i necessito descansar.




Tenim un equip molt jove amb qualitat, i molta, però ens falta saber competir i ser un equip. Pens i estic segur, perquè conec els jugadors i confií amb ells, que aquesta dinàmica canviarà, reflexionaran i el "xip" canviarà, a partir d'aquí l'Escolar i Capdepera gaudirà una altra vegada del futbol. Tenim equip per a 8-10 anys i per poder ascendir de categoria, però s'han de canviar aquestes petites coses.
Pens que he de fer una passa al costat i que ells, com equip, estirin i caminin tots junts cap al mateix objectiu.
Estic segur que hi ha temps suficient per complir l'objectiu de jugar la lligueta, de gaudir-la i després ja veurem si tenim sort o no de pujar. Però s'ha d'anar passa a passa. El primer de tot, reflexionar, comprometre's, ser un equip i acabarem competint contra qualsevol equip.
Aquest any he jugat lesionat des de la tercera jornada de lliga, i per voler forçar en diferents partits, voler ajudar quan no hi havia suficients jugadors o simplement perquè l'entrenador m'ho ha demanat, jo he seguit jugant i això ha fet que no s'hagin recuperat bé les lesions. No vull deixar de jugar a futbol i vull aprofitar l'oportunitat que em dóna el San Francisco Beach Soccer de jugar la Lliga Nacional, la Copa Espanya i l'Eurowinners de futbol platja. I per això he de recuperar-me, desconnectar, agafar forces i començar entrenar una altra vegada.
No és una retirada del futbol, o això espero, és prendre una decisió per, en un futur no llunyà, seguir gaudint d'aquest esport, sigui a Capdepera o a qualque altre equip.

Moltes gràcies i molta sort!!!