En Víctor Ferragut i  na Xisca Asensio són les cares visibles del projecte que  ha estat seleccionat per a gestionar l'Escola de Música de Capdepera en els propers anys. Dos joves músics amb experiència en la gestió d'Escoles de Música.  El gabellí Víctor Ferragut serà el coordinador administratiu i na  Xisca Asensio la coordinadora pedagògica. Hem volgut parlar amb ells per a que ens contin les seves primeres impressions.


1. Com vàreu decidir presentar aquest projecte?

Víctor Ferragut: Després de bastants anys vivint a Barcelona, vàrem decidir tornar a Mallorca. Llavors, ens va sorgir l’oportunitat de presentar-nos al concurs per gestionar l’Escola Municipal de Música de Capdepera. Amb el que hem après durant aquest temps treballant a diferents escoles de música, vàrem començar a plantejar el projecte. Hem agafat el que més ens atreia de cada un dels centres on na Xisca i jo hem fet feina i ho hem adaptat a la realitat de Capdepera. Treballar amb diferents equips directius i docents ens ha donat una visió global del que entenem que podria ser una Escola de Música. Per això volem donar les gràcies a tots aquells companys i amics que ens han aconsellat i guiat a l’hora de teixir aquest projecte.2. Ens podeu explicar una mica el projecte?

Xisca Asensio: La nostra idea és aconseguir una escola oberta, amb vocació de servei públic, que doni resposta a les inquietuds musicals i culturals dels gabellins i gabellines. Per aquest motiu proposem tot de programes educatius pensats per a totes les edats i per a tots els estils musicals. En aquesta mateixa línia, per anar una mica més enllà de la música hem posat en marxa un programa de teatre musical que impartiran n'Arnau Serra i n'Alejandra Cabello. A més, volem que l’escola giri entorn als conjunts instrumentals i vocals. Al cap i a la fi, la música és un art per compartir!

D’altra banda, hem de tenir en compte que la majoria d’alumnes que vénen a l’Escola de Música no busquen ser músics professionals, però volen aprendre i gaudir. Per tant, cal oferir ensenyaments no reglats que els aportin una formació rica. Així tindran l’autonomia suficient per poder incorporar-se a qualsevol conjunt i créixer com a músics. I evidentment, aquells qui es vulguin dedicar professionalment a la música tenen els ensenyaments reglats per aconseguir-ho.


3. Com heu escollit el professorat per aquesta nova etapa?

X.A.: A part d’alguna nova incorporació o substitució, el professorat per aquest curs és bàsicament el mateix del curs passat. A l’hora de plantejar el projecte la nostra primera opció va ser seguir comptant amb el claustre que ja estava a l’Escola de Música.


4. Com queden ara les taxes de l’Escola de Música?

V.F.: Les taxes de l'Escola de Música continuen sent públiques, és a dir, les marca l’Ajuntament de Capdepera. Per tant, per aquest curs 2016/2017 es mantenen les taxes municipals vigents.5. L’Ajuntament us demanava una sèrie d’activitats i tallers instrumentals en col·laboració amb entitats del municipi. Què ens podeu explicar?


V.F.: Fins ara, hem fet propostes de col·laboració amb el C.C. Banda de Música de Capdepera, Joventuts Musicals de Capdepera o l’Associació Amics de l’Escola de Música, entre altres. L’objectiu és ampliar l’activitat de l’Escola de portes enfora i que s’integri plenament a la resta d’activitat cultural i musical de Capdepera.

X.A.: Amb aquest esperit, des de l'Escola estam oberts a col·laborar amb totes les entitats del municipi que ho desitgin, així que a poc a poc anirem concretant punts de trobada amb diferents associacions. Tot just hem començat les reunions amb entitats per posar en comú els nostres projectes de cara a futures col·laboracions. De fet, aquests dies hem estat fent uns tallers a s'Alzinar per presentar les famílies d'instruments i que els alumnes els poguessin provar i conèixer de primera mà.Gràcies a tots dos. Des de Cap Vermell us desitgem que el vostre engrescador projecte es faci realitat. Ens consta que estau fent un gran esforç personal en l'inici del nou curs escolar. Molta sort!

Per a més informació podeu visitar la pàgina web de l'Escola de Música:
www.emmcapdepera.com