Es tracta, com sabeu, del nou president de l’Associació “Ca Nostra” de Capdepera


 
El recentment elegit president de l’Associació de la Tercera Edat de Capdepera “Ca Nostra”, Pere Llabata, és un home vitalista, de rialla fàcil, amant de fora vila i de la música. Parlam amb ell de l’associació que ara dirigeix juntament amb un grup de col·laboradors.

- Com et fas president de l’Associació “Ca Nostra?

- Bé, jo form part d’un grup d’amics que fèiem, des de molts d’anys enrere, el que dèiem una “pandilla”. Sempre hem mogut coses a Capdepera, sopars, festes o “guateques”. Ara que tots els amics som socis de la Tercera Edat, parlant de temes del club, com ara les eleccions a la junta, el tema de la coral etc, va sorgir la idea de presentar-nos. Un va dir per què no entram? I així ens presentàrem, amb la idea d’integrar-nos en la Junta que hi havia.

- Però canviaren els plans...

-  Realment, a la renovació de la Junta que hi havia hi només hi podíem entrar dues o tres persones i nosaltres volíem entrar part del grup que hi estava interessat. Per tant, demanàrem per fer unes eleccions i presentar una candidatura. Férem reunions amb la Junta anterior per a presentar una candidatura de consens,  excepte tres o quatre que se’n retiraren per diversos motius. D'aquesga manera, la llista quedà conformada per membres de l’anteriro junta i de nous .

- I tu de president...

-  El meu nom sortí quan fèiem les reunions per formar la llista. Vaig acceptar i iniciàrem tots els tràmits necessaris, es va celebrar una assemblea i la llista va ser votada per una amplíssima majoria, gairebé per unanimitat. Al final només es presentà una candidatura, de la qual formava part el nostre grup i gent de l’anterior Junta.

- Ja president, que et trobares?

- Tot d’una que vam conformar la nova Junta ens posàrem a fer feina. Primer tot el tema dels papers, i després a organitzar coses. De l’anterior Junta pensam que era massa presidencialista. És a dir, tot passava per les mans del president. Nosaltres, en canvi, volem distribuir les feines, que cada un dels membres de la Junta es dediqui a coses concretes i se'n responsabilitzi, i a les reunions possam les coses en comú. Jo com a president m’encarreg més  de les relacions institucionals i del contacte amb les administracions. Però tenc clar que som un grup. Altres càrrecs són na Maria Terrassa, secretària; en Tomeu Melis, tresorer; en Joan Terrassa, vicepresident, i els vocals, fins a dotze membres.

- Quines feines  han estat les primeres que heu envestit?

- Primer hem volgut clarificar el nombre de socis, mai se sabia amb exactitud quants eren i quants estaven al corrent de les quotes, o quants s’havien donat de baixa. Ara podem dir que som prop de 500 socis al corrent de pagament (concretament, el dia de l’entrevista, eren 496), però encara rebem contestes i el nombre creix. La segona cosa, i que ens ha dut molta feina, ha estat justificar les subvencions de les institucions, del Consell i de l’Ajuntament. Ja ho hem fet i ens han felicitat, perquè ho hem dut tot justificat. En aquest sentit vull donar les gràcies públicament a en Tomeu Melis “Meyme” per la feinada que ha fet, i fa, per posar-jo tot en ordre.

En un altre ordre de coses, ens vam trobar amb l’organització de la festa d’homenatge als socis nascuts l’any 1927, que enguany fan 88 anys, i que va tenir lloc per les festes de Sant Bartomeu. Va ser un exitàs, omplint la plaça de la Constitució amb més de 300 participants.

- Propostes de futur?

- Ens hem posat la fita de dinamitzar el club, que el local i el bar siguin més freqüentats i que siguin un punt de trobada dels socis. Ara tenim tota una sèrie de propostes, com ara danses del mòn, gimnàstica, labors, informàtica útil, tai-txí... D’alguna d'aquestes activitats encara falta tancar qualque detall o cercar monitors, però el programa està preparat. Cada dia del mes d’octubre hi haurà activitats gratuïtes, manco la d’informàtica.

  També volem organitzar sortides culturals per Mallorca i per la Península, organitzades pel club, independentment del programa de l’INSERSO.

  Hi ha moltes activitats que es duen a terme des de fa anys, com ara les festes de les Verges, Sant Antoni o el taller de llata, que han de seguir.

- Com van les relacions amb les institucions?

-  Hem trobat molt bona predisposició, tant del batle com de la regidora d’Assumptes Socials, i del Consell. Tenim un bon local, de les despeses del qual l’ajuntament es fa càrrec, i a més rebem una subvenció que s’ha de justificar euro a euro. Amb el club de Cala Rajada hi ha molt bones relacions, de fet hi ha socis que són comuns, i volem preparar activitats conjuntes.

   Tenim previst fer algunes millores al local, com ara canviar l’aire condicionat i la calefacció, que són molt antigues i consumeixen molt. També volem posar una oficina d’atenció als socis a la planta baixa i insonoritzar algunes zones per poder fer dues activitats alhora...

- Alguna cosa més a afegir?

- Volem un club obert a tots, a tota la gent que vulgui col·laborar, i relacionar-nos amb altres clubs de la comarca, organitzant actes conjunts.

  També, i això és important, volem obrir-nos a la gent de 50 anys endavant. Actualment poden ser socis amb tots els drets, manco el de votar, que s’obté als 60 anys. No volem llevar protagonisme a la gent gran, però “els més joves” ens poden aportar noves formes de fer les coses, amb més empenta. Entraria aire nou, aire fresc al club.

Vull comentar que ens hem trobat uns comptes sanejats, que ens permeten dur endavant moltes iniciatives. Un altre repte que tenim és organitzar el 35è aniversari del club, del qual ja s'informarà.

Quan ens acomiadam, entre rialles, comenta que estan molt contents per la bona rebuda dels socis, “almanco no veim males cares”, i això és important. Ells es troben a la disposició dels socis: “Al tauló d’anuncis hi ha els telèfons dels responsables, perquè es puguin comunicar amb nosaltres”