Agrupació Castell de Capdepera i els Sonadors de Jotes i Mateixes de Capdepera



 
Un any més la plaça del Sitjar acull la Mostra de ball de Bot de l’Agrupació Castell de Capdepera, dins el marc de les Festes de sant Bartomeu 2018. 
En una nit no gaire calorosa, amb la plaça plena de gent que esperava el començament, els balladors de l’Escola de Ball i els de l’Agrupació feren entrada a la plaça després d’un petit passeig pels carrers centrics de la vila, on els grup de músics esperaven per entonar els primers sons de jotes, boleros, mateixes i fandangos.



En primer lloc sortiren a ballar els més petits, els de l’escola de ball de bot de l’Agrupació, que ens mostraren tot un repertori de pases i punts que ja són capaços de fer. Amb na Cati Tous al capdavant, amb paciència i maestria, ens oferiren un ventall de balls que supera de bon tros tots el que haviem vist en ells fins a dia d’avui, i amb el seu posat des de el més petit al més gran, feren esclatar les bamballetes de tots els allà presents.



Tot seguit començà la mostra, l’espectacle amb majúscules que ens ofereriren els balladors de l’Agrupació Castell de Capdepera. Tot mudats, amb posat, alegria i ben conjuntats, els balladors (de la mà ferma i els ensenyaments d’en Joan Ramón Esteva) i l’acompanyament musical (que una vegada més ens va fer vibrar amb les tonades i els cants populars), un a un s’anaren succeint els balls i les cançons, dels quals no en podriem destacar-ne cap, perque tots ells tenen el seu encant. 



Un repertori que omplí el centre de la plaça amb encert, on els balls de parella o en grup, anaven entrant i sortint sense descans i que va ser premiat pels aplaudiments i en ocasions pels “olés”, “bravos” i esclafits d’emoció pels assistents. Un repertori, que com és costum acabà amb la Bullanguera, on les parelles mostraren el seu caire més animós i divertit amb el ball de robar parella, i acabar tots plegats davant un explèndit públic, que va sabre premiar l’esforç.



Acabada la mostra de ball de l’Agrupació Castell de Capdepera es va donar pas al ball obert amb les tonades dels Sonadors de Jotes i Mateixes de Capdepera com ja és costum des de fa 9 anys (com va recordar en Pep Vila) després de totes les Mostres de ball de bot que es fan a Capdepera.
Els balladors gabellins (i venguts de fora) ompliren la plaça i les rotlanes o parelles no deixaren de sortir a ballar.
Per Molts Anys a n’aquests sonadors!!!





En definitiva, una vetllada de ball i música per recordar, i repatir molts anys!!



Enhorabona sonadors i balladors de l’Agrupació Castell de Capdepera.



https://www.facebook.com/capvermell.org/videos/737553363283019/