Després de les propostes rebudes, l'Associació Cultural "Cap Vermell", durant el mes de novembre, sometrà a votació entre els seus lectors  les candidatures següents:

· Pere Orpí
· Llorenç Tous
· Grups “Aires Gabellins” i
                “Castell de Capdepera”
· Associació Cultural Art en Música
· Joventuts Musicals de Capdepera
· Comissió dels Reis
· Obreria de Sant Antoni



   Per a nosaltres, tots i cadascun dels candidats són mereixedors del premi, i el mateix fet que vosaltres ens els hagueu proposat ja significa un reconeixement a la seva tasca. A continuació destacam alguns mèrits pels quals han estat proposats:

Pere Orpí
 

      

Prevere, escriptor, pintor. Premi Ciutat de Palma i finalista del premi Bernat Vidal i Tomàs de poesia. Tot i haver de viure allunyat del poble, a causa de les seves obligacions religioses, sempre ha professat la seva filiació gabellina, i l’obra artística que ha anat bastint n’és un bon reflex. Autor de nombroses lletres per a obres musicals, religioses i profanes, no ha desaprofitat cap ocasió per retre homenatge al seu   poble (Mateixa de Capdepera, Himne de l’any de la llata, Himne de Capdepera...) El poemari “Simfonia en blau major” és un autèntic cant a la geografia de les nostres contrades.


 
Llorenç Tous 

              Prevere, canonge lectoral de la Catedral, premi Ramon Llull 2001 a l’activitat cívica (que es concedeix a les persones que suposen un exemple de compromís cívic i treball continuat a favor de la identitat, la cultura, la llengua, el patrimoni cultural i natural, o que hagin tengut una actuació destacada en el vessant de l’acció social).  La seva ha estat una tasca constant de dedicació a la causa del més desvalguts. Autor d’una sòlida obra literària, el seu pensament i la seva poesia reflecteixen el patiment i la marginació des del vessant evangèlic i de compromís.



 
 Grups “Aires Gabellins” i “Castell de Capdepera” 

          Recollint el millor de la tradició del folklore de Mallorca i, a més, fent una lloable tasca de recerca i recuperació dels elements més significatius de la música del nostre poble, els dos grups locals de ball de bot han fet una aportació important per a salvaguardar el nostre patrimoni cultural. El fet que, a més, ambdues agrupacions es preocupin per oferir als més joves la possibilitat de conèixer i assumir com a propi aquest meravellós llegat de la música i el ball de Mallorca justifica la seva inclusió com a candidats al Premi Cap Vermell.



 
Associació Cultural Art en Música 

         Després de set edicions del Festival Internacional de Piano “Vila de Capdepera”, aquesta associació s’ha acreditat com una de les més dinàmiques i emprenedores del nostre municipi. El nivell i la difusió internacional d’aquest certament, el prestigi assolit en els cinc continents, atorguen a Art en Música una credibilitat fora de tot dubte i parlen molt i molt bé de la seva capacitat de treball i d’organització. La seva contribució a difondre el nom del nostre municipi s’ha de considerar de primera maginitud.



 
Joventuts Musicals de Capdepera 

              Vint-i-una edicions de les Serenates d’Estiu avalen una trajectòria que parla per si sola. Pels jardins de sa Torre Cega hi han desfilat, al llarg de més de dues dècades, figures de renom mundial: solistes, orquestres i cantants que han fet del nostre festival un dels més prestigiosos de Mallorca. La constància i la tenacitat del grup de Joventuts Musicals ens ha permès gaudir, any rere any, de concerts i recitals que mereixen l’atenció dels aficionats a la música de pertot arreu, i que converteixen Cala Rajada en un dels referents musicals de l’illa.


 
Comissió dels Reis 

            Cada any, pel gener, succeeix un petit miracle: arriben els Reis, i aquests es passegen de casa en casa per a repartir no solament juguetes als infants del poble, sinó, i més important, gavadals d’il·lusió i muntanyes de fantasia. Preparar la cavalcada, fabricar les carrosses, recollir els paquets, organitzar el repartiment i dur-ho tot a terme és una tasca extenuant. Certament, el resultat de tot plegat no neix per generació espontània, sinó de la feina d’un grup de gent decidit a dur la felicitat a tot el poble.



 
Obreria de Sant Antoni 

             Tots els ciutadans d’aquest poble, sense excepció, hem viscut la festa de Sant Antoni, com una de les fites indefugibles del calendari de les celebracions populars. Sempre ha estat així, cada any, sense excepció. I ha estat així perquè aquesta és una festa que duim segellada en el nostre codi genètic, i perquè, no ho oblidem, sempre hi ha hagut gent que s’ha carregat a l’esquena la responsabilitat de tirar endavant la seva organització. L’Obreria s’ha anat succeint a si mateixa, s’ha renovat a través dels anys i les dècades i ens ha menat a un avui en què Sant Antoni continua com a referent ineludible.