Dia 16 de gener, dissabte de Sant Antoni, la festa començà a la cotxeria de na Verguera amb el dinar que l’Obreria ofereix als músics de la Banda, col·laboradors i autoritats just abans de la sortida dels dimonis.



Durant el dinar, mentre s’esperava l’hora de la sortida, la premsa i televisions van aprofitar per a recollir declaracions dels protagonistes de la festa. Protagonistes amb forta presència femenina amb la batlessa, l’Obrera major i na Zoe Cuart, que farà de Sant ANtoni per segon any. Molt de temps abans del coet que marca la sortida un bon nombre de persones, especialment joves, s’agombolaren a les portasses de la cotxeria. Després de fer el cercle per la banda i el ball dels dimonis (amb notable esforç, s’ha de dit), s’obrí la porta i esclatà la passió santantoniera  amb el primer ball.





La comitiva pujà pel carrer Nou i Principal seguint la banda i el dimoni, cap a la plaça de l’església on no cabia una agulla (les fotografies són prou eloqüents). Allà es representà la trobada dels dimonis i se va rompre la creu de mata davant l’església, un altre element propi de Capdepera. La multitud cantà com una sola veu la cançoneta de Sant Antoni amb els acords de la Banda.





Sant Antoni i el dimoni,
jugaven a trenta-un.
El dimoni va fer trenta,
Sant Antoni  trenta-un.






A partir d’aquest moment icònic de la festa, la comitiva marxa per a fer el seu recorregut tradicional  cap a Vila Roja pel carrer Coves, Alzinar, Tafona Nova, Baltasar Coves, Son Gargori i Ciutat fins Sa Creu. 





Durant el recorregut se fan les aturades tradicionals entre d’altres la de Sa Tafona; Can Zarallo, ca s’Obrer i ca na Vergera al carrer Ciutat; i a sa Creu (Can Patilla).










La segona part de la volta és per Vila Nova. Parteix de sa Creu puja al Sitjar pel carrer Major, Goya, Pla d’en Cosset, Mar (amb aturada a ca s’obrer Joan Ramon), Velleta i Port per arribar a plaça l’Orient. La plaça plena de gom a gom va assistir al emotiu darrer ball dels dimonis.







La cara de satisfacció dels demonis, Pau Vives "Llissa" i Rafa Marin en llevar-se les caretes és de pura satisfacció. En Pau "Llissa" , just acabat el ball, per sorpresa dels presents va agenollar-se i demanà la mà a la seva parella.





Acabada la volta, hi hagué canvi de dimonis per a fer la volta dels foguerons. Com sempre el primer va ser el del Club de la Gent Gran “Ca Nostra”, on havia torrada gratuïta pels socis i a preus populars per no socis.



Els foguerons (ens han comentat que van haver devers 21 foguerons a Capdepera) van ser prou concorreguts, especialment els de les places del centre del poble.





Banda de Música i dimonis van visitar tots els foguerons fent al volta primer per Vila Roja i després per Vila Nova, fins arribar a la plaça des Sitjar on feren el darrer ball i l’Obreria els oferí una torrada. Aquesta segona volta va comptar amb més participació de l’habitual, especialment joves. Els dimonis d'aquesta volta pels foguerons van ser Víctor Martínez "Zapa" i Toni Miquel Rocha "Verger". 








Enguany com a novetat els Sonadors de Jotes i Mateixes de Capdepera organtizaren una ballada popular a la plaça des Sitjar, davant del fogueró de s'Obreria, amb molta participació. Moltes balladores i balladors van fer rotlo ample. Enhorabona per l'iniciativa.



Una vegada més agrair als organitzadors, Protecció Civil de Capdepera, policia i brigada municipal per la seva tasca.



Si heu fotografies de la festa o de vosaltres amb els amics o amb els dimonis, us animem a participar en el concurs/sorteig fotogràfic de Sant Antoni. Esperem les vostes fotos a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Visca Sant Antoni!